Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

KALE SAVUNMA VE HAVACILIK ŞİRKETLERİNDEN IDEF'TE TASARIM VE TEKNOLOJİ GÖSTERİSİ

Türkiye’nin köklü sanayi topluluğu Kale Grubu, özgün tasarım ürünleriyle katıldığı IDEF 2019 14. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda tasarım ve teknoloji gösterisi yapıyor.

KALE SAVUNMA VE HAVACILIK ŞİRKETLERİNDEN IDEF'TE TASARIM VE TEKNOLOJİ GÖSTERİSİ
30 Nisan 2019 - 11:36

Cumhurbaşkanlığı’nın himayelerinde düzenlenen fuarda, Milli Piyade Tüfeği’nden Turbojet Motora kadar Kale Savunma ve Havacılık şirketlerinin ürünleri sergileniyor.

Savunma sanayiinde 32 yılı deviren Kale Grubu, savunma ve havacılık şirketlerinin tamamen özgün tasarımı ve üretimi olan ürünleriyle IDEF 2019 14. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’ndaki yerini alıyor.

Bir yandan global müşteriler ile çalışıp küresel projelerin paydaşı olan, diğer yandan yerli ve milli projelerin yükleniciliğini yapan ve aynı zamanda edindiği kabiliyetleri yerli sanayinin hizmetine sunmak için kuluçka merkezi rolüyle bu alanda stratejik bir rol üstlenen Grup, fuarda yer verdiği ürünleriyle tasarım ve teknoloji gösterisi sunuyor.

Cumhurbaşkanlığı’nın himayelerinde, İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi’nde 30 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen fuarda,Turbojet Motoru,KruegerFlap, Kanatlı Güdüm Kiti,Milli Piyade Tüfeği ve hafif silahlar gibi Kale Savunma ve Havacılık şirketlerinin özgün ürünleri sergileniyor.

Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Okyay fuarda yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bizim savunma ve havacılıktaki vizyonumuzu, Kurucumuz ve Onursal Başkanımız rahmetli İbrahim Bodur’un, ‘Kolayı herkes yapar, siz zora talip olun’anlayışı belirledi. Bugün 32 yılı devirdiğimiz sektörde geriye baktığımız zaman önemli küresel projelerin paydaşı, kritik yerli ve milli projelerin üstlenicisi ve yerli sanayii için kuluçka merkezi haline dönüşmek gibi stratejik bir misyona sahip olduğumuzu görüyoruz. Elde ettiğimiz yetkinlikle, savunma ve havacılıkta Türkiye’nin yazdığı büyük başarı hikayesinin önemli bir parçası olmak bizim için gurur verici.”

Kale Grubu’nun IDEF’e katıldığı özgün ürünler ve özellikleri:

KTJ-3200 Turbojet Motoru:Savunma Sanayi Başkanlığı’nın alt yüklenicisi olarak Kale tarafından tamamen yerli imkânlarla özgün olarak geliştirilen KTJ-3200, özellikle seyir füzeleri ve hedef uçak gibi insansız platformlara yönelik kullanım için optimize edilmiş bir Turbojet Motor’dur.Kompakt tasarımı ile yüksek itki, düşük yakıt tüketimi ve farklı irtifa/hız şartlarında başlatılabilme özelliklerine sahiptir.Kontrol ve aksesuarlarının tamamı Kale tarafından özgün olarak geliştirilen KTJ-3200, üstün özellikleri sayesinde, yapılacak bazı modifikasyonlarla farklı hava platformlarına adapte edilebilir.

Kanatlı Güdüm Kiti: Kanatlı Güdüm Kiti, mevcut güdümsüz, 1000 lb’lik MK83 ve 500 lb’lik MK82 genel maksat bombalarını havadan karaya uzun menzilli akıllı mühimmata çeviren güdüm kitidir. Böylece mevcut bombalar, 30.000 feet yükseklikten atıldığı her türlü hava koşulunda 100 km ve üzeri hedeflere karşı hassas vuruş yeteneği kazanmaktadır.Bu da uçakların tehlikeli bölgelere yaklaşmadan, güvenli bir şekilde görevlerini tamamlamalarını sağlamaktadır.F-16C/D Blok 40 ve F-4E/2020 savaş uçaklarına sertifiyedir.

KruegerFlap:Kale’nin Boeing’in 777 ve 777Xmodel uçaklar için üretimini ve montajını üstlendiği Krueger Flap, uçağın ön kısmında kullanılan tek flap çeşididir.Kanadın firar kenarı diye tabir edilen alt kısmından uzayan bu alanlar, kanatların kamburluğu ve kanat alanını artırıp düşük hızlarda yüksek taşıma kuvvetine ihtiyaç duyulan zamanlarda kullanılan bir sistemdir.

MPT76 (Milli Piyade Tüfeği) ve hafif silahlar:Tamamen milli ve yerli kaynaklar kullanılarak 2008’den beri Kale tarafından tasarlanıp geliştirilmekte olan MPT76, 2017’den itibaren Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçlerimizin envanterine girmeye başlamıştır. Kale'nin de en önemli tasarımcı ve üreticilerinden biri olduğu MPT-76, dünya çapında NATO standardı olan soğuk ve sıcak hava, kum, yağmur, çamur gibi ağırlaştırılmış 42 testin tamamından başarıyla geçen ender tüfeklerdendir.

Hafif silahlardan,Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçlerimizin bir yıldır envanterine girmeye başlayan KCR556, Kale'nin kendi özgün tasarımı ve üretimi olan yerli ve milli piyade tüfeğidir. 5,56 mm NATO mühimmatı ateşleyebilen KCR556; soğuk, sıcak, ıslak, nemli, tozlu ve çamurlu olmak üzere zorlu şartlarında çalışabilen, bütün NATO testlerinden başarıyla geçmiş bir tüfektir.

Kale'nin diğer hafif silahı, yeni50 kalibre (12,7mm x 99 NATO) yüksek isabetli sürgülü keskin nişancı tüfeği KSR50, kullanıcıya her türlü aksesuarı takmayı sağlayan, Keymod Raylar ile tamamen modüler ray sisteme sahiptir. Yakın zamanda da TSK’nin envanterine girerek hizmete alınmıştır.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum