Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

KALE GRUBU GELENEKSEL ISSIZ CUMA HAYRINA DAVET EDİYOR

Yenice'ye bağlı Seyvan ve Çakıroba Köyleri arasından "Issız Cuma Mezarlığı" insanın tüylerini ürperten bir hikayeye sahip. Korku filmlerine, haberlere ve gazete manşetlerine de konu olan bu mezarlıkta her yıl festival düzenleniyor.

KALE GRUBU GELENEKSEL ISSIZ CUMA HAYRINA DAVET EDİYOR
03 Eylül 2019 - 13:50

Kale Grubu'nun yaşattığı festival kapsamında 6 Eylül Cuma günü Mevlid-i Şerif okutulacak ve gelen konuklara yemek ikramı yapılacak.

ISSIZ CUMA MEZARLIĞI'NIN HİKAYESİ

Çanakkale’nin Yenice ilçesine bağlı Seyvan köyü mezarlığında bulunan anne ile kızının birleşen mezarlarını insanlar yurdun değişik yerlerinden görmeye geliyor.

İlçenin Seyvan ve Çakıroba köyleri arasında bulunan ‘Issız Cuma Camii’ mezarlığında yaşanan esrarengiz olaylar duyanları şaşkına çeviriyor. Mezarlığa defnedilen bir anne ve bebeğinin birbirinden ayrı yapılan mezarları, her seferinde yeniden birleşti. 1335 yılında yapıldığı tahmin edilen camiye, etrafta başka yapı olmadığı için ‘Issız’ adı verildi. Eskiden sadece cuma namazlarının kılındığı caminin adı, daha sonraları ‘Issız Cuma’ oldu. Issız Cuma bölgesinde bulunan ve en eski tarihli mezar taşına göre yaklaşık 683 yıllık mezarlıkta yaşanan esrarengiz olaylar, duyanları hayrete düşürüyor. 59 yıl önce doğum yaptıktan sonra ölen anne Hatice Erkek ile ardından 20 gün sonrada vefat eden kız çocuğu Ayşe Erkek’in toprağa verilmesinin ardından bir süre sonra yakınlarının mezarları ziyaretinde anne ile kızının mezarlarının birleştiklerini fark ettiler. Köylülerin ve yakınlarının bu mezarları tekrar ayırmaları üzerine daha sonra ziyarete geldiklerinde yine birleştiklerini görünce bu şekilde bıraktılar.

İnanılması güç olan bu hadiseyi duyan vatandaşlar, yurdun değişik yerlerinden bu mezarları görmeye geliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum