Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

KADINLARIN İŞ HAYATINA ATILMASI MESLEKİ GELİŞİMLE MÜMKÜN

 KADINLARIN İŞ HAYATINA ATILMASI MESLEKİ GELİŞİMLE MÜMKÜN
10 Aralık 2019 - 12:47

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü yetkilileri, Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) kapsamında, “Dokuma Konfeksiyon Makineci” mesleğinde CENKA Tekstil Sanayinin Gelibolu’daki fabrikasında düzenlenen istihdam garantili meslek edindirme kursuna ziyarette bulundu.

Ziyarette Çanakkale İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan, Şube Müdürü Ayça Çakmak ve İş ve Meslek Danışmanı Şeyda Topuz tamamı kadın katılımcılarından oluşan 17 kursiyerve işveren yetkilileriyle bir araya gelerek sohbet ettiler. Kursiyerlere iş hayatında başarılar dileyen Çanakkale İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan: ‘‘Kadınlarımızın iş hayatına atılması mesleki yönde gelişimleriyle mümkün. Kursiyerlerimiz 3 aylık süre içerisinde meslek edinme yönünde elde ettiği bilgi ve beceriyi uygulamaya dökerek gelecek adına kendilerine önemli bir yol açtılar. Bu örnek işbirliğimizde siz değerli kursiyerlerimize, eğiticilerimize, fabrika yetkililerine ve katkı sağlayan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.’’ açıklamasında bulundu.

1 eğitici tarafından 64 iş gününde günde 8 saat toplam 512 derste sürdürülen kurstan mezun olanlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurs bitirme belgelerinin takdimiyle birlikte kursiyerlerin en az %50’sinin CENKA Tekstil fabrikasında istihdam edileceği belirtildi.Kurs programı süresince katılımcıların günlük 77,7TL cep harçlığı ile iş kazası meslek hastalığı sigortası ve genel sağlık sigortası primleri İŞKUR tarafından karşılandı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum