Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

KADINLAR BİRLİK OLDU

Çanakkale’de, basın açıklamalarında ya da meydanlarda bir araya gelmeyen birçok kadın platformu, derneği, Eşik platformu tarafından organize edilen Kadın Forumu’na katıldı. Sendikalar, platformlar, siyasi partilerin kadın kollarının bir araya geldiği foruma yaklaşık 250 kadın katıldı. Çanakkale’de son yıllarda en kitlesel forum gerçekleşmiş oldu.

KADINLAR BİRLİK OLDU
07 Kasım 2022 - 11:42
Eşik platformu tarafından, Eşik Kadın Forumu Toplantıları’nın 5’incisi Çanakkale’de gerçekleşti. Geniş bir katılım beklenen forum, Çanakkale’de uzun zaman sonra bir ilki de gerçekleştirdi. Basın açıklamalarında, meydanlarda bir araya gelmeyen kadın dernekleri ve platformlar, foruma yoğun ilgi gösterirken, Ercan Adsız Konferans Salonu’nda adeta boş yer kalmadı.

Saat 14.00’te başlayan forumda öncelikle katılımcılar sunumlarını yaptılar. Forumun ikinci bölümünde ise foruma katılan kadınlar sorularını sordular ve soru-cevap şeklinde forum noktalandı. Forumun dikkat çeken bir özelliği ise herhangi bir dernek ya da siyasi parti üyesi olmayan kadınlar da etkinlikte yer aldılar.
İstanbul Sözleşmesi, Danıştay süreci, kadına karşı şiddet, şiddet ile karşılaşıldığında hukuki haklar başta olmak üzere birçok konuda konuşma gerçekleştirildi.

Av. Ezgi Deniz Ünsal ve Av. İnci İncesağır’ın moderatörlüğünü yürüttüğü forumun konuşmacıları ise Fidan Ataselim ve Gökçeçiçek Ayata oldu.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum