Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

KAÇAKÇILIK OPERASYONUNDA GLADYATÖR MERMER STELİ BULUNDU!

Geçtiğimiz Pazartesi günü Merkez İlçe’ye bağlı Kumkale köyünde gerçekleştirilen aramada, Gladyatör Mermer Steli ve çeşitli tarihi eserler bulundu.

KAÇAKÇILIK OPERASYONUNDA GLADYATÖR MERMER STELİ BULUNDU!
03 Aralık 2020 - 15:09
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, il genelinde Tarihi Eser Kaçakçılığının Önlenmesine yönelik çalışmalar neticesinde; geçtiğimiz Pazartesi günü Merkez İlçe’ye bağlı Kumkale köyünde, Gecikmesinde Sakınca Bulunan Hallerde Arama Kararı kapsamında bir ikamet ve müştemilatta arama yapıldı. Arama sonucunda,  1 adet 81x79x77x82 cm ebatlarında Roma Dönemine ait olduğu değerlendirilen Gladyatör Mermer Steli, bu stelin hemen yanında 60x28x33 cm ebatlarında Bizans Dönemine ait olduğu değerlendirilen sütun tamburunun parçası, 3 adet ruhsatsız av tüfeği bulunarak muhafaza altına alındı. İdari işlem yapılması için idari sorumluluk bölgesi kolluk kuvvetlerine teslim edildi.
Gerekli yasal işlemlerin yapılması için ilgili talimat gereği tarihi eserlere el konurken N.G ve Ö.K isimli şahıslara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa Muhalefet suçundan yasal işlem başlatıldı. Şahıslar, alınan ifadelerinin ardından Savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum