Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

KAÇAK YAPILARA SIFIR TOLERANS

Ruhsatsız yapılaşma ile mücadele kapsamında kurumlar arasında iş birliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla Kaçak Yapılarla Mücadele Toplantısı Vali İlhami AKTAŞ başkanlığında yapıldı.

KAÇAK YAPILARA SIFIR TOLERANS
25 Mayıs 2021 - 12:58
Valilik 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı – İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin Saruhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Çağman Esirgemez, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Bekir Çelen ve ilgili kurum yetkilileri katıldı.
Toplantıda; özel çevre koruma bölgeleri, doğal sit alanları ve kıyı kanununa tabi alanlar olmak üzere kaçak yapılaşmaya ilişkin olarak ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla gerekli koordinasyonun sağlanarak kaçak yapılaşmaya kesinlikle müsamaha gösterilmemesi ve kaçak yapılaşma ile mücadelede alınacak önleyici tedbir ve önlemler görüşüldü.
İmar barışının yapılma amacının mevcut kaçak yapıların problemlerini çözmek ve yeni kaçak yapılaşmaya müsaade etmemek ilkesine dayalı olduğuna dikkat çeken Vali İlhami AKTAŞ, kaçak yapılaşmanın önlenmesine yönelik çözüm üretilmesi için her kurumun kendi sorumluluk alanında yetkisini kullanması gerektiğini ifade etti.
Toplantı görüş ve önerilerin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum