Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İSKENDEROĞLU; GÜNEŞİMİZ SİZ OLUN!

AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu, Ezine Pazaryeri’nde Kızılay’ın kan ve kök hücre bağış noktasını ziyaret ederek 2019 yılında Fanconi Aplastik Anemisi’ne (Kemik İliği Yetmezliği) yakalanan 3 yaşındaki Güneş Uyanık için kan ve ilik bağışında bulundu.

İSKENDEROĞLU; GÜNEŞİMİZ SİZ OLUN!
02 Kasım 2019 - 10:55

TBMM çalışmaları sonrasında Çanakkale’ye dönen Jülide İskenderoğlu, Ezine programları kapsamında Güneş Uyanık için düzenlenen kan ve ilik bağış merkezinde bağışta bulunanları ziyaret etti.

Tüm sosyal medya hesaplarından  “Korkmayalım, Güneş kızımız için öne çıkalım! Hiçbir ameliyat, cerrahi vb. müdahaleler olmadan, kanın içindeki kök hücreler yine kan verme yöntemleriyle Güneş ve Güneş gibi hasta olan bütün çocuklarımız için kullanılacak.” dedi. Ayrıca “Haydi, #GüneşimizSenOl”  paylaşımlarıyla hem Çanakkale’ye hem tüm Türkiye’ye bağış için çağrıda bulunan Jülide İskenderoğlu, kan ve ilik bağışının önemine dikkat çekerek çok güzel bir farkındalık oluşturdu.

Yapılan bağışlarla Güneşlerimiz hiç solmasın diyen İskenderoğlu; ‘’Donör olmak çok kolay. En yakın Kızılay Merkezi’ne gidip ‘Kök Hücre Bağışçısı’ olarak, kan bağışını bekleyen, kök hücre bekleyen binlerce Güneş ve Güneş gibi hasta çocuklarımız için umut olalım, ışık olalım. Bu konuda herkesi duyarlı olmaya bağış yapmaya davet ediyoruz.

Türkiye’de bağış sayılarımız, her yıl istikrarlı olarak yükseliyor. Bağışçı sayısındaki artışla beraber, Sağlık Bakanlığımız laboratuvar kapasitesini üç katına çıkardı. 19 Haziran 2017'de Dünya Kemik İliği Bankaları Birliği üyesi olan ülkemiz, gönüllü bağışçı sayısında dünya sıralamasında Amerika, Almanya, Brezilya, İngiltere, Polonya, İsrail, Çin'den sonra 8'inci sıraya yerleşti. Yılın ilk  dokuz ayında 424 kök hücre nakli yapıldı. İnşallah, Güneşimizin de bu nakiller arasına eklenmesi için var gücümüzle çalışacağız.” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum