Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU,2020'DEKİ İLK TOPLANTISI İÇİN BİR ARAYA GELDİ

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun 2020 yılı 1. olağan toplantısı; Çanakkale Valisi Sayın Orhan Tavlı başkanlığında, Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğü koordinasyonunda,Kamu kurumlarının müdürleri, dernek ve federasyon başkanlarının katılımlarıyla Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlendi.

İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU,2020'DEKİ İLK TOPLANTISI İÇİN BİR ARAYA GELDİ
01 Şubat 2020 - 12:28

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan; açılış konuşmasına Elazığ’da gerçekleşen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı depremzedelerimize acil şifalar dileyerek başladı. 2019 yılı son toplantısında Vali Orhan Tavlı’nın talimatları ve kurul üyelerinin katılımlarıyla alınan kararların uygulamaları hakkında değerlendirmede bulundu. Yapılan çalışmalarla ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mustafa Pulluk ile Gümrük İl Müdürü Zeynel Kahraman söz aldı.

İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan: ‘‘2017’den bu yana devam eden İstihdam seferberliğini 2019 yılında da başarılı şekilde yürüttük. Seferberliğin öncü aktörlerinden olan ve çalışma hayatına yönelik pek çok desteği hayata geçiren Kurum olarak 2019 yılında Türkiye’de 1 milyon 490 bin 276 kişi işe yerleştirilmiştir. Bu sayı Çanakkale için 8.463 olarak gerçekleşmiştir. Hem ilimiz hem de Ülkemiz genelinde genç, kadın ve yükseköğretim mezunu işe yerleştirme oranları geçen yıla göre artış göstermiştir.’’ açıklamasında bulundu ve sözü 2019 yılı Faaliyet Raporunu sunmak üzere İş ve Meslek Danışmanı Şeyda Topuz’a bıraktı. Raporun sunumunun ardından Vali Orhan Tavlı2020’nin de Çanakkale için ‘‘İstihdam Seferberliği’’ yılı olmasını ve bu beyanının kayıtlara geçmesini belirtti. Özellikle İŞKUR’a ve Milli Eğitim Müdürlüğüne genç ve işe yerleştirme ile mesleki eğitim kurslarında hedefleri yükseltmek adına işbirliği yapmaları gerektiği yönünde talimatta bulundu.

Bir diğer gündem maddesi olarak 2019 yılı İşgücü Piyasası Araştırma Raporu İş ve Meslek Danışmanı Ahmet Çöllü tarafından kurula sunuldu. Sakatlar Federasyonu İl Temsilcisi Mehmet İsmet Gökçek işyerlerinin fiziki koşullarının engellilerin çalışması için uygun olup olmadığının tespitinin de araştırma kapsamına alınması gerektiğini söyledi. Gökçek ayrıca çalışma fırsatı yakalayamayan zihinsel engellilerin yerine engellinin 1. derece yakının engelli kapsamında çalıştırılması önerisini dile getirdi. Her iki öneride kurul üyeleri tarafından olumlu karşılandı ve İŞKUR tarafından değerlendirmeye alındı.

Toplantının devamında Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğünün geçen yıl Eceabat’ta düzenlediği Meslek Tanıtım Günleri’nin bu yıl tüm ilçelerde yapılmasına karar verildi. ÇTSO Başkanı T. Selçuk Semizoğlu Kariyer Günleri için sponsorluk konusunda destekleri olacağını belirtti. İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan, Vali Orhan Tavlı ve Kurul Üyelerini 26 Mart 2020’de yapılması planlanan Kariyer Günü’ne davet etti.

Kurul Üyelerine 2019’da Kendi İşini Kurma Projeleri kapsamında destek alan Engelli Proje sahipleri Tamer Tosun ve Selim Berke Yarar’ın projeleri paylaşıldı. 2020/1. Dönem Engelli/Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Proje Önerileri için Kurul onayı alındı. Vali Orhan Tavlı, engelli ve eski hükümlü vatandaşların bu destekten faydalanması adına tanıtıcı etkinliklerin artarak devam etmesi gerektiğini iletti.

İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz meslek liselerinde yeni açılacak bölümlerle ilgili kurul üyelerine bilgi verdi. Vali Tavlı, Ulaştırma-Lojistik bölümüne yapımı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsünden dolayı ileride ihtiyaç doğabileceğini, bu bölümle birlikte okullarda hangi bölümlere ihtiyaç olduğu ile ilgili İŞKUR ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün çalışma yapmasını dile getirdi.

Toplantı diğer gündem maddelerinin konuşulup onaylanmasının ardından 2020’nin yeni başarılar ve istihdamlar getirmesi dileği ile birlikte bir sonraki toplantının nerede yapılacağının karar verilmesi ile sona erdi.

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum