Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

HOMEROS'UN COĞRAFYASINA SEYAHAT

Vali İlhami AKTAŞ, Troya Kazıları Başkanı Prof. Dr. Rüstem ASLAN’ın, yaklaşık dört yılda tamamladığı çalışmalar sonucu, alanında uzman geniş bir ekip ile birlikte yazılan “Homeros’un Coğrafyasına Seyahat: Troya” (A Journey To The Homeric Landscape: Troy) adlı kitabının tanıtım programına katıldı.

HOMEROS'UN COĞRAFYASINA SEYAHAT
10 Mart 2022 - 10:54
“Homeros’un Coğrafyasına Seyahat: Troya” adlı kitabının tanıtım programına; Vali İlhami AKTAŞ’ın yanı sıra Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye ÜNÜVAR, Baro Başkanı Av. Soner AYDIN, Troya Müzesi Müdürü Rıdvan GÖLCÜK, Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Nilgün CURA GÖKSER, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Ümit Cihan MÜŞTERİOĞLU, Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize AKINCI ve davetliler katıldı.
“Homeros’un Coğrafyasına Seyahat: Troya” adlı kitabının tanıtım programı Homeros Araştırmaları Enstitüsü kurucusu Yalçın BALCI’nın konuşması ile başladı.
Yapılan açılış konuşmasının ardından, Homeros’un destanlarında bahsettiği Troya kentini bulmak ve araştırmak için yola çıkan seyyahların izlenimlerinin, doğru ve eksiksiz bir biçimde anlatıldığı “Homeros’un Coğrafyasına Seyahat: Troya” kitabını yazarı  Troya Kazıları Başkanı Prof. Dr. Rüstem ASLAN tarafından bir konuşma gerçekleştirilerek yazımında daha önce araştırmacıların kolaylıkla erişemeyeceği çok sayıda birincil kaynak materyalden yararlanılan, öğretim üyesinden, lise öğrencisine kadar herkes tarafından kolaylıkla okunabilecek bir referans kitabı olacak şekilde yazılan , antik Troya'dan günümüze kadar kent ve bölge hakkında yazılanlar, çizilenler, gözlemlenenler ve algılanan önemli belgelerin doğru ve eksiksiz bir biçimde anlatıldığı “Homeros’un Coğrafyasına Seyahat: Troya” adlı kitabı hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Yapılan bilgilendirmenin “Homeros’un Coğrafyasına Seyahat: Troya” adlı kitabı inceleyen Vali İlhami AKTAŞ, Çanakkale’mizin uluslararası tanıtımına katkı sunacak böyle güzide bir eseri kazandırdığı için Prof. Dr. Rüstem ASLAN’a ve emeği geçenlere teşekkür etti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum