Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

HEMŞİRELER HAFTASI TÖRENLE KUTLANDI

Modern Hemşireliğin kurucusu olan Florence Nigthingele’nin doğum günü olan 12 Mayıs her yıl ‘Hemşireler Haftası’ olarak kutlanıyor. Bu kapsamda Çanakkale’de görev yapan hemşireler de çelenk koyma programı gerçekleştirerek hemşireler haftasını kutladılar.

14 Mayıs 2019 - 12:42

Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen Çelenk sunma törenin Mehmet Akif Ersoy Devlet Başhekimi Op. Dr. Ufuk Tali, Okulların hemşirelik bölümü öğrencileri, hastanelerde görev yapan hemşireler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından   gerçekleştirilen çelenk Sunma programında Günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmasını gerçekleştiren Hemşire Aysun Demirtosun “Sağlık, insanoğlunun zorunlu ve vazgeçilmez temel ihtiyaçlarından biridir. Bu temel ihtiyaca cevap veren en önemli meslek gruplarının içerisinde biz hemşireler yer almaktadır. Hemşirelik temelinde insan sevgisi ,şefkat fedakarlık, bilgi ve beceriyle yoğrulmuş zor ama kutsal evrensel bir meslektir. Hemşire her ortamda ister hasta ,ister sağlıklı olsun her yaştaki bireye, ailelere, gruplara ve topluluklara bakım verir . Hemşirelik sağlığın korunması ve yükseltilmesi hastalığın önlenmesi, hasta, yaşlı, engelli ve yaşam mücadelesi veren bireylerin bakımlarını içerir. Hemşire sağlık politikalarının belirlenmesinde ,hasta ve sağlık sistemlerinin sevk ve idaresinde birey yada toplum sağlığını savunulmasın da ve eğitimlerinde yer alır. Biz hemşireler toplumumuzun hak ettiğine inandığımız kapsamlı nitelikli ve güvenilir sağlık hizmetini almasında sorumluluk bilinç İçinde, ülkemizin her köşesinde zor şartlar altında dahi olsa göre, en iyi şekilde yerine getirmekteyiz” dedi.

Cumhuriyet Meydanında yapılan Çelek sunma töreninin ardından bir kortej yürüyüşü gerçekleştiren hemşireler, Valiliğin önünde  son bulan yürüyüşün ardından programı tamamladı. Bir hafta sürecek olan Hemşirelik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum