Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

HEKİMLER İŞ BIRAKMAYA DEVAM EDİYOR

Sağlık çalışanları sağlıkta şiddete ve çalışma şartlarına karşı seslerini yükseltmeye devam ediyorlar. Sağlık çalışanları, sağlıkta caydırıcı ve etkili bir şiddet yasasının mutlaka çıkarılması gerektiğini belirttiler. Hekimler Birliği’nin çağrısıyla sağlık çalışanları bugün iş bırakma kararı aldı. Hekim Birliği Sendikası ve Çanakkale Tabip Odası basın açıklamasında bulundu.

15 Aralık 2022 - 16:14
Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Ayşe Güneş,” Sağlık kuruluşlarına başvuran hasta sayısı günden güne artarken, sağlığa erişim oranları giderek azalmaktadır. Hasta sayılarının artışı ile övünen bu problemli sistemden randevu alınmıyor. Muayene ve tedavi olunamıyor. Günlerce telefon başında bekledikten sonra alınabilen randevu için Sağlık Bakanlığı hastalara yalnızca 5 dakika bir süreyi razı görüyor. Bu kabul edilemez bir durumdur. Vatandaşlarımıza haksızlık, biz hekimlere eziyettir.

Günlük sözlü saldırılara, hakaretlere, fiziksel tehditlere ve ölüm dahil her türlü şiddet riskine alışmamız mı bekleniyor? Nedir bu çözümsüzlük? Çünkü onlarda biliyorlar sağlıkta şiddetin yanlış politikalar sonucu olduğunu. Biz sizlerin sağlığını da bu mesleğin saygınlığını da korumak üzere ant içtik. Hekimliğin onurunu, gururunu kaybetmeyeceğiz.
Mücadelemiz tüm toplumun sağlığı içindir. Şiddetten arındırılmış daha güvenli çalışma ortamları, hastalara nitelikli bakabilmek için gereken süre ve koşulları talep ediyoruz. Hastanelerde ki ek randevu ve MHRS sistemine müdahaleler, hasta, hekim çatışmasına neden oluyor. Sağlıkta caydırıcı ve etkili bir şiddet yasası mutlaka çıkartılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Hekim Birliği Sendikası İl Temsilcisi Op. Dr. Sema Köksal, “Yıldık artık sağlıktaki şiddetten hekime kalkan elden, edilen küfürden, hakaretten, tehditten, öldük zaten çekilen bıçaktan, ateşlenen silahtan. Meslek hayatının baharındaki gencecik meslektaşlarımız, tecrübesi ve birikimi ile önümüzü açan kıdemli meslektaşlarımız görevini hakkı ile yapmaya çalışırken korunamadıkları için odalara hapsedildi, darp edildi, boğazları sıkıldı, burunları kırıldı, yerlerde sürüklendi, bıçakla kovalandı.
Hem hekimler hem hekimlik mesleği yine yeniden bir darbe daha aldı, hep birlikte soruyoruz. Bu şiddet neden? Bu kadar zor mu önlem almak, hekimini, çalışanını korumak? Bir kez daha uyarmak için verilen sözleri hatırlatmak için her şey güllük gülistanlık değil demek için iş bırakıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum