Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

HAVAİ FİŞEK FABRİKASINDA MEYDANA GELEN PATLAMADAN ACI HABER GELDİ!

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi.

HAVAİ FİŞEK FABRİKASINDA MEYDANA GELEN PATLAMADAN ACI HABER GELDİ!
03 Temmuz 2020 - 14:29 - Güncelleme: 03 Temmuz 2020 - 14:40

Alınan bilgiye göre, Hendek Yukarıçalıca mevkisindeki bir havai fişek fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu. Patlamada 2 vatandaşımız hayatını kaybederken 74 işçi ise yaralandı.

ERDOĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hendek'teki patlamanın ardından bölgeye intikal etti. Burada açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Fabrikadaki 189 personelden 2 vefat var, 1'i ağır 74 kişi yaralandı" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Sakarya Hendek'te bir havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Bu patlama neticesinde 189 personel içinde yaralı sayısı 1'i ağır olmak üzere 74, vefat sayısı da 2. Her türlü tedbir şu an itibarıyla alındı. Gerek AFAD gerek UMKE şu anda koruma altına almış durumdalar. Koruma altına aldıkları alanda söndürme çalışmaları havadan helikopterler ve uçak vasıtasıyla devam ediyor. Yangın helikopteri ve uçağı aktif olarak çalışıyor. Bu arazi 160 dönüm bir arazi 15 bina var. Yerleşim yerlerine de 3 km mesafede. Bu fabrikadaki bütün personelde civarlardaki mahallelerden. Konuyla ilgili şu anda 3 bakanım orada.

İş yeri sahipleriyle de görüşme yaptım, kendileri de olay yerinde çalışmaları sürdürüyorlar. Ölen kardeşlerimize Allah'tan rahmet yaralı kardeşlerimiz de acil şifalar diliyorum."

2 ÖLÜ, 74 YARALI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, patlamada 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 73 kişininse yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Koca, "Sakarya Hendek'te, şehrin uzağındaki havai fişek fabrikasında bir patlama oldu. Sn. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla süreci yakından takip etmek için birazdan olay yerinde olacağız. 85 ambulans, 2 helikopter ambulans, 11 UMKE ekibimiz olay yerinde. 2 can kaybımız, 74 yaralımız var" ifadelerini kullandı.

BAKAN PAKDEMİRLİ: 1 UÇAK, 2 HELİKOPTER VE 15 ARAZÖZÜ BÖLGEYE GÖNDERDİK

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Orman Genel Müdürlüğümüze bağlı 1 uçak, 2 helikopter ve 15 arazöz araç takviyesinde bulunarak, bölgeye gönderdik. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum