Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

GÜNLERDİR TARTIŞILAN KANUN TEKLİFİ KABUL EDİLDİ!

Türkiye’nin gündeminde ön sıralarda bulunan, günlerdir avukatların ve baro başkanlarının protesto ettikleri, Avukatlık Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi, TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edildi.

GÜNLERDİR TARTIŞILAN KANUN TEKLİFİ KABUL EDİLDİ!
06 Temmuz 2020 - 13:00
Teklif, 5 binden fazla avukatı olan illerde, 2 bin avukatın imzası ile birden fazla baro kurulmasının önünü açacak. 
PEKİ, KANUN ÇANAKKALE’Yİ DOĞRUDAN ETKİLİYOR MU?
Avukatlık Kanunu’nda, değişiklik yapılmasına dair hazırlanan kanun teklifi meclise sunulmadan önce, baro başkanları ve avukatlar organize olmuşlar ve tepkilerini dile getirmişlerdi. 80 baro organize bir biçimde tek ses olarak değişikliğin yapılamamasını dillendirmişler ve eylemsellik haklarını kullanmışlardı.
Tartışmaların gölgesinde, Avukatlık Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi, TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edildi.
Çoklu baro konusu ise Çanakkale’de merak konusu oldu. Değişiklik teklifine göre, avukat sayısı 5 binden fazla olan illerde 2 bin avukatın imzası ile birden fazla baro kurulabilecek.
Örneğin, İstanbul barosunda faaliyet gösteren yaklaşık 45 bin avukat, 2 bin kişi ile çok sayıda baro kurup faaliyetlerine devam edecekler. Edinilen bilgiye göre Çanakkale Barosu’nda kayıtlı 575 avukat bulunuyor. Rakamlara bakıldığında Çanakkale’de çoklu baro gündeme gelmeyecek. Karardan öncelikli etkilenecek barolar, İzmir, İstanbul ve Ankara olacak.
Öte yandan her baro Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulu’nda, 3 delege ve 1 başkanla temsil edilecek. Baroların avukat sayılarına göre belirlenen delege sayıları da değişiklik ile standart bir hale gelecek olurken, her baro 3 delege ve 1 başkan ile temsil edilmiş olacak.
 
Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum