Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

GENÇLİK FESTİVALİ VE KARİYER FUARI AÇILDI

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin geleneksel hale getirdiği ‘Bahar Şenlikleri ve Kariyer Günleri’ festivalinin açılışı yapıldı. 3 gün sürecek olan festivale birbirinden ünlü isimler konser düzenlerken, bir çok başarılı akademisyen ve sektör temsilcileri konuk olacak.

GENÇLİK FESTİVALİ VE KARİYER FUARI AÇILDI
02 Mayıs 2019 - 17:20

Üç gün sürecek olan etkinliklerin açılış konuşmasını Çanakkale Onsekizmart Üniversitesi Öğt. Görevlisi Salih Tornak yaptı. Tornak konuşmasında; “Geleneksel hale gelen Bahar şenlikleri ve kariyer günleri, sektörümüzün önde gelen firma ve isimleri ile bir çok akademisyeni ağırlayacak. Biz kariyer günlerinin içerisinde birazda eğlenceyi iç içe yaşayacakları bir etkinlik olması için var gücümüzle hazırlandık” dedi.

Açılışta konuşan ÇOMÜ Eski Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer; “ Öncelikle kısa süre önce atanan değerli rektörümüzün beni buraya davet etmesinden dolayı onur duydum. Bu yıl daha kapsamlı bir şekilde gerçekleşeceğine inandığım Bahar şenliklerinin öğrencilerimizin geçek noktasında faydalanacağı bir etkinlik olacağını da düşünüyorum. Beni mutlu eden tarafı sayın rektörümüzün Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencilerinin akademik kariyerleri, için yoğun bir çaba içerisinde olmasıdır” diye konuştu.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat; “Öncelikle herkesi buradan saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Bu topluluğu benden önce bu hale getiren eski rektörümüzdür kendisine bende özellikle teşekkür ediyorum şükranlarımı arz ediyorum. Onun olmamasının burada bir eksiklik olduğunu düşünüyorum böyle bir geleneği başlatmış yani ben olmasam bugün o burada olacaktı ama böyle layık görüldü ama biz bu vefasızlığı gösteremezdik bir vefa örneği olarak ta bir süreklilik önemli olduğu için buraya davet etme ihtiyacı hissettik sağ olsun oda bizi kırmadı geldi. Hem ulaşım hem iletişim anlamında o kadar büyük imkanlar o kadar büyük gelişmeler kaydedildi ki bunu en çok gençlerimiz yaşıyor işte x, y ve z kuşağı şeklinde artık üniversiteye adım adan z kuşağı çok farklı bir nesil hem şanslısınız hem de şanssızsınız. Şuanda dünya ya yön verenler ve ilerde dünyaya yön verecek olanlar teknolojiye ve ileri teknolojiye hakim olan kişiler, kurumlar, milletler ve devletler olacaktır” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum