Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

GELİŞİGÜZEL ATIKLAR ÇÖP DEĞİLDİR!

Toplama Gününden Önce Çıkarılan Gelişigüzel Atıklar İçin Cezai İşlem Uygulanıyor!

GELİŞİGÜZEL ATIKLAR ÇÖP DEĞİLDİR!
29 Ağustos 2023 - 15:40
Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından kent temizliği, halk sağlığı ve doğanın sürdürülebilirliği açısından yürütülen çalışmalar kapsamında atıklar ayrı toplanmaya devam ediyor. Bu çalışmalardan en yüksek verim elde edilmesi için kentlilerimizin de evsel ve gelişigüzel atıklarını ayırmaları, toplama günlerine uymaları büyük önem taşımaktadır.
Özellikle bahçe ve tadilat atıklarının çöp konteynerleri yanına rastgele ve belirlenen program kapsamındaki günlere uyulmadan atılması, istenmeyen görüntülere sebebiyet veriyor. Gelişigüzel Atık olarak tanımlanan (Yeşil Atık, Max. 5 çuvala kadar inşaat atığı ve eski ev eşyaları) atıklar, her mahalle için belirli günlerde ayrı olarak toplanmakta olup, gününden önce çıkaranlara yasal çerçeve içinde cezai işlemler uygulanıyor.
Atıklar konusunda hassasiyet gösterilmesi ve toplama günlerine uyulması, çevre ve halk sağlığı adına büyük önem taşımaktadır.
Gelişigüzel atıkları (Yeşil Atıklar, Moloz vb. (Max. 5 Çuvala Kadar İnşaat Atıkları) ve Eski Ev Eşyaları) toplama program kapsamında;
Barbaros Mahallesi; her hafta pazartesi ve perşembe günleri
İsmetpaşa Mahallesi, Kemalpaşa Mahallesi, Fevzipaşa Mahallesi, Namık Kemal Mahallesi her hafta salı ve perşembe günleri
Esenler Mahallesi, Cevatpaşa Mahallesi her hafta çarşamba ve cuma günleri
Dardanos için her ayın 1 ve 3. Haftası cuma günleri
Güzelyalı için her ayın 2. ve 4. Haftası perşembe günleri toplanmaktadır.
Kentlilerimizin, belirtilen zamanlar dışında oluşan atıklarını 1. Sınıf Atık Getirme Merkezimize bırakmaları gerekmektedir.
Adres: Çanakkale Belediyesi Teknik Hizmetler Kampüsü Karacaören Köyü 119. Sokak No:2/1
Ayrıca bu tip gelişigüzel atıklar RANDEVU ile toplanmaktadır.
444 17 17 no'lu Çağrı Merkezimize toplama günlerinden önce yer bildirimi yaptığınızda atıklarınız temizlik ekiplerimiz tarafından belirtilen günlerde adresinizden toplanacaktır.
Randevu almadan rastgele atılan atıklar için cezai işlem uygulanacaktır.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum