Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

GELECEK PARTİLİ YAVAŞ'TAN BERBERLER NÖBETLEŞE AÇILSIN TEKLİFİ

Gelecek Partisi Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Birim Başkanı Kadir Yavaş ülke genelinde faaliyet gösteren berberlerin nöbetleşe sistem ile haftanın belli günlerinde açık olması gerektiğini ifade etti.

GELECEK PARTİLİ YAVAŞ'TAN BERBERLER NÖBETLEŞE AÇILSIN TEKLİFİ
28 Nisan 2020 - 10:37

Çanakkale dahil tüm ülkede berberlerin sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Kadir Yavaş berberle yapılan görüşme sonrasında bir rapor hazırlayarak bunu CİMER Üzerinden Ankara’ya ilettiklerini belirtti.

Başkan Yavaş şu ifadelere yer verdi;

İçişleri Bakanlığı Genelgesi kapsamında 21 Marttan beri kapalı olan berberlerin sorunları ile ilgili olarak kentte faaliyet gösteren berber esnaflarımız bazı görüşmeler yaptık. Yapılan görüşmelerde esnafların kira, fatura ve ev giderleri gibi sabit giderleri ödeme konusunda sıkıntı yaşadıklarını ve bu sıkıntıların kredi vb. çözümler ile kalıcı olarak çözüme kavuşmadığı konusunda mutabık kaldık. Berberlerin gelirleri kesildiği için hem kendilerinin hem çalışanlarının geçinme hususunda büyük sıkıntılar yaşadığını biliyoruz. Bu kredilerin geri ödenmesi konusunda da problemler yaşanacaktır.

Esnaf arkadaşlarımız ile yaptığımız görüşmeden sonra bizim önerimiz İçişleri Bakanlığı veya illerdeki hıfzısıha kurulları tarafından haftanın belirli günlerinde gerekli tüm tedbirlerin alınarak berberlerin faaliyetlerine devam etmesi gerektiği. Bu konuda berber dükkanlarının metre karelerine göre kişi sayısı kabul ederek randevu sistemi ile çalışılması ve maske ,koyurucu tulum gibi ekipmanlarla faaliyet göstermesi gerekiyor. Bu konuda gerekli düzenlemenin bir an önce yapılması gerekiyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum