Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

FESTİVAL GİBİ ŞAMPİYONA

Geçtiğimiz cumartesi akşamı Çağlar Kaynak Basket Sahası’nda gerçekleştirilen Troya Yaz Şenlikleri Açık Hava Tekvando Marmara Şampiyonası adeta bir festival havasında geçti.

FESTİVAL GİBİ ŞAMPİYONA
19 Ağustos 2019 - 11:18

Çanakkale Tekvando İl Temsilcisi Hasan Altunışık, geçtiğimiz cumartesi akşamı düzenlenen Troya Yaz Şenlikleri Açık Hava Tekvando Marmara Şampiyonası ile ilgili bilgiler verdi.

Şampiyonanın sonlarına doğru yağmurun etkili olmasından dolayı şampiyonaya katılan sporcuların madalyaları kapalı alanda verilirken, katılımcıların Dünya, Avrupa ve diğer uluslar arası şampiyonalarda dereceleri olan sporcular olmaları etkinliği Türkiye şampiyonası havasına soktu.

Altunışık şampiyonaya katılımın yüksek olduğunu şampiyona da kalitenin ve yüksek performansın olmasından dolayı izleyenleri heyecanlandırarak onların büyük beğenisini kazandığını belirtti.

Altunışık “Çanakkale’nin yanı sıra İstanbul, Bursa, Eskişehir, Edirne gibi illerin kulüplerinden 97 sporcu mücadele etti. Mükemmel maçlara şahit olduğumuz turnuva da sporcularımızın teknik, taktik, bilgi, beceri ve eksiklerini görme fırsatı bulduk. Ayrıca 27-30 Ağustos tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olan Yıldızlar Avrupa Tekvando Şampiyonasına katılacak sporcuları seçmek için düzenlenen Milli Takım Seçme Şampiyonasına katılacak sporcuları belirleme fırsatı bulduk. Çanakkaleli sporcularımız yapılacak Milli Takım Seçme Şampiyonasında iyi dereceler elde edeceği inancındayım ve sporcularımıza güvenimiz tamdır.  Ayrıca bu şampiyonayı kordon boyunda yapmamızın amacı tekvando sporunu Çanakkale halkımıza tanıtarak tekvando sporunun kırıcı ve sokak kavgası bir spor olmadığını göstermekti. Bu güzide sporu halkınıza tanıtıp sevdirmek amacındayız. Bunu da gerçekleştirdiğimiz inancındayım. Futbol maçlarında görmeye alışık olduğumuz seyirci kalabalığının yapmış olduğumuz bu şampiyonada gördük. Çanakkale halkımızın beğenisini kazanan bu şampiyona da izleyenler de büyük bir görsel şölen olduğu kanısındaydılar.

Çanakkale ilimizde sık sık maç yaparak bu sporcularımızı her an maç olacakmış gibi maçlara hazır tutmaktayız. Bu yapmış olduğumuz uygulamanın karşılığını sporcularımızın Türkiye, Avrupa gibi büyük şampiyonalarda derecelerle alıyoruz ve inşallah da almaya devam edeceğiz, bu sebeple doğru yolda ilerlediğimiz kanısındayız. Ben sporcularımızı bu başarılarından dolayı tebrik ediyor başarılarının artarak devam etmesini temenni ediyorum. Avrupa şampiyonası elemelerinde de şimdiden başarılar diliyorum.

Ayrıca bizlere destek olan Çanakkale tekvandosunun gelişmesi ve başarılı olması için her türlü imkânları sunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Aziz Sinan Alp’e çok teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum