Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ENGELSİZ KİTAP KAFESİ HİZMETE GİRDİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Ensar Vakfı’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği “7/24 Engelsiz Kitap Kafesi”nin açılışı gerçekleştirildi.

23 Temmuz 2019 - 18:22

Açılış törenine Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek, Belediye Başkanları, kurum müdürleri, bürokratlar, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan; “Çanakkale’de güzel işler yapmaya çalışıyoruz. Şehrimizin her alanda marka değerinin artması için, halkımıza, milletimize ve en önemlisi şehitlerimize layık olmak için gece gündüz çalışıyoruz. Çünkü bu millet bize hep sahip çıktı. Seçim oldu oy verdi. Ekonomik sorunlar oldu, sabretti. 15 Temmuz’da da can verdi. O yüzden bizim bu millete vefa borcumuz var. Can borcumuz var. Daha da çok çalışacağız” dedi.

“Bu açılış anlamlı bir açılış. Son dönem köprüsünden OSB’sine, altyapısından üst yapısına Çanakkalemiz çok büyük bir değişim yaşadı” diyen Turan; “Her projemiz neredeyse ulusal bir marka haline geldi. Köyün taşını altından döşesek, gümüşten asfalt döşesek, eğer yüzümüz gülmüyorsa, şehrimizin mutluluğu yoksa hiç bunların kıymeti yok. Bugün mutluyum, çünkü engelli kardeşlerimiz için kıymetli bir iş yapılacak. Engelli kardeşlerimiz burada kitap okuyacakları, oyun oynayacakları ve güven duyacakları bir mekandan bahsediyoruz. Spor Bakanlığımızla Ensar Vakfımızın ortak bir projesiyle Çanakkale’deki bir açığın azda olsa kapatılması imkanını yaşayacağız. Eğer bu şehide hala engelsiz bir yaşam imkanı yoksa, hala kaldırımda yolda engellilerin rahat yürüyeceği imkanlar zayıfsa, bu hepimizin kusurudur. Başta Belediye tüm kurumlar bu şehre A’dan Z’ye bakarak, engelli kardeşlerimiz için imkanları sunmak durumunda.Engel bu anlamda eğer eksikse bizim engelimiz. Tüm kurumlarımızın engelli kardeşlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda adım atmasında büyük fayda var” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ile beraberindekiler 7/24 Engelsiz Kitap Kafesi’nin açılış kurdelesini kestiler. Açılışın ardından protokol üyeleri, 7/24 Engelsiz Kitap Kafesi’ni inceledi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum