Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

'ENGELSİZ BİGA' HİZMET ARACI BİGA'YA KAZANDIRILDI

Biga Kaymakamlığı tarafından Engelsiz Hizmet Aracı Projesi’ne, Japonya Büyükelçiliği tarafından hibe desteği verildi.

'ENGELSİZ BİGA' HİZMET ARACI BİGA'YA KAZANDIRILDI
09 Nisan 2024 - 10:34
Japonya Büyükelçiliği tarafından Biga Kaymakamlığı Biga Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın hazırladığı projeye hibe desteği sağlandı. Japonya Büyükelçiliği’ne gönderilen ‘Engelsiz Biga’ Projesi kabul edildi ve projeye 44 bin dolar hibe yapıldı. Biga’daki Engelli vatandaşların yaş sınırını gözetmeden ulaşım ihtiyaçlarının karşılanması ve kamu kaynaklarından daha etkili yararlanabilmeleri adına hazırlanan proje, Japonya Büyükelçiliği tarafından yapılan değerlendirme sonunda desteklenmeye değer bulundu.
08 Nisan Salı günü Biga Kaymakamı Erdinç Dolu’nun Hükümet meydanında yaptığı basın açıklamasında hibe desteği ile alınan ‘EngelsizBiga’ proje aracı tanıtıldı. Biga Kaymakamı Erdinç Dolu yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi;
“Engelli vatandaşlarımıza yönelik kazandırdığımız, bayramdan sonra aktif olarak kullanacağımız hizmet aracını tanıtmak için sizleri davet ettik. Geçtiğimiz yıl Japonya Büyükelçiliğine engelli vatandaşlarımızın kullanımı için bir proje hazırladık ve sunduk. Japonya Büyükelçiliği, her yıl Türkiye genelinde proje çağrısına çıkmakta ve gelen projeler sonucunda da en beğendiği projeyi desteklemektedir. Bizler ilçe genelinde ve köylerde dahil bir engelli envanteri projesi gerçekleştirdik.
Bu proje ile birlikte ilçemizde köyler de dahil engelli vatandaşlarımızın sayısına, cinsiyetine, yaşına ve kronik rahatsızlıklarına kadar her türlü bilgiye sahibiz. 2. aşamada da engelli vatandaşlarımızın özellikle bedensel engelliler başta olmak üzere kamu hizmetlerine ulaşmakta bir kısmı zorluk yaşamakta, bir kısmı ise hiç ulaşamamakta. Bizler de buradaki engeli kaldırmak, zorlukları hafifletmek amacıyla Japonya Büyükelçiliği’ne önceki yıl ‘Engelsiz  Biga’ adı altında bir proje sunduk ve o projede Türkiye genelinde yapılan değerlendirmelerde başarıyla sınavı geçerek ve yaklaşık 44Bin Amerikan doları tutarında hibe almaya hak kazandı.
Vakıf müdürümüz ve personelimiz de alım sürecini bitirip şu anda da hizmete hazır bir duruma geldi. Bundan sonra özellikle bedensel engelli vatandaşlarımızın kamu hizmetlerinde göreceği hizmetlerde sıkıntı yaşadıkları durumlarda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza iletişime geçerek herhangi bir kamu hizmetinde olan işini bu araçla gidip ücretsiz bir şekilde görecektir. Bu vesileyle hem Japonya hükümetine bizim projemizi destekleyip hibe verdiği için teşekkür ediyorum hem de bu süreci baştan sona yürüten hem vakıf müdürümüze hem de vakıf personelimize teşekkür ediyorum.  Biga’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.
Buraya geldiğim zaman 3 aşamalı bir eylem planı oluşturmuştuk. 1. aşama engelli envanteriydi, ilk önce ilçemizde kaç tane engelli vatandaşımız var, kaçının durumu nedir, hastalığın türüne göre çok detaylı bir envanter çalışması yaptık.  O bittikten sonra 2. aşamada bu aracı kazandırmak vardı. Bu aracın iki kullanımı olacak. Birincisi vatandaşlarımızın kamu hizmetine erişmekte zorlandığı noktalarda ya da hiç erişemiyorsa biz bu araçla onlara bir nebze olsun yaşadığı güçlüğü, hafifletmek ve ortadan kaldırmak istiyoruz. Bu aracın ilerideki ikinci en önemli misyonu bir Engelsiz Yaşam Merkezi projemiz var. Engelli vatandaşlarımızın ister genç yaşta öğrenim gören yani ama özellikle de 18 yaştan sonra malum öğrenim hayatı olmadığı için sosyalleşemiyorlar, sosyal aktivitelerini yapamıyorlar, vakit geçirebilecekleri herhangi bir alan olmamakta. Bizler de inşallah 3. aşama olarak Engelsiz Yaşam Merkezini düşünüyoruz. Bu konu ile ilgili birkaç kişiyle görüştük bu binayı da hayırseverlere yaptırmak istiyoruz Onlar da bu işe olumlu baktılar. Daha önceki çalıştığımız yerlerde de bu projeye uygulamıştık ve o vatandaşlarımızın çok olumlu tepkisi ile karşılaştık.  Engelsiz Yaşam Merkezini yaptığımız zaman bu arabayla herhangi bir zorluk yaşamadan o yaşam merkezine gelip gönüllerince vakit geçirip tekrar onları evine bırakacağız ama o faaliyete geçene kadar şu anda kamu hizmetleri odaklıyız.  Vakıf’la iletişime geçerek herhangi bir kamuya ulaşımda zorluk yaşadığı takdirde onları evlerinden alıp oraya götürüp bu hizmeti gördürmeyi planlıyoruz.”

Kaynak: Biga Çarşamba Postası
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum