Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ENGELLİ ÇİFTÇİYE İŞKUR'DAN HİBE DESTEĞİ

Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarını kullanmaya yetkili komisyon tarafından verilen 2019 yılı 2. dönem proje destekleri kapsamında planladığı projesiyle başvuran ve destekten yararlanmaya hak kazanan Engelli Tamer Tosun ile Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında sözleşme imzalandı.

ENGELLİ ÇİFTÇİYE İŞKUR'DAN HİBE DESTEĞİ
16 Aralık 2019 - 10:50

Sözleşme için İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan, İş ve Meslek Danışmanı Ebru Şahin ve proje sahibi Tamer Tosun Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde bir araya geldi.

Engelli vatandaşların kendi işlerini kurmasına, mesleki eğitim ve rehabilitasyonlarına, işe ve iş yerine uyum sağlamalarına ve istihdamlarına yardımcı olma amacıyla verilen desteğe başvuran Tamer Tosun,Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Tokatkırıköyü'nde kuracağı hayvan çiftliği için 36.000 TL hayvan alım desteği, geri kalan kuruluş destekleri olmak üzere toplam 44.000 TL hibeden yararlanacak.

Tamer Tosun’a hayırlı olsun dileğinde bulunan Çanakkale İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan ‘‘Engelli vatandaşlarımıza bakanlığımızın ve kurumumuzun proje destekleri, istihdama dönük çalışmaları artarak devam etmekte. Proje desteklerimize başvuran hemşehrimiz Tamer Tosun’un projesinin kurul onayı almasından büyük memnuniyet duyduk. Bugün attığımız imzalar Tamer kardeşimize, Biga ilçemize, Çanakkalemize ve ülkemizin ekonomisine güzellikler getirsin, ilerideki başarıların temelini oluştursun.’’ açıklamasında bulundu.

1979 Biga Tokatkırı doğumlu, evli ve 2 çocuk sahibi Tamer Tosun ise projeye hak kazanma sürecini şu sözlerle anlattı: ‘‘Uzun yıllar İstanbul’da özel sektörde şoförlük yaptım. Artık büyükşehir hayatı bunaltmıştı. 4 yıl önce eşim ve çocuklarımla Çanakkale’ye döndüm. 2 yıl İÇDAŞ’ta çalıştım. Rahatsızlığım ortaya çıktı. Engelli raporu aldım. 2018 Aralık ayında Çanakkale İŞKUR’a gelip KOSGEB’in Girişimcilik Programına katıldım. Sertifikayı aldım. Bunun ardından da hibe desteği projesini epeyce araştırdım ve süreci takip ettim. Çiftçilik bizim baba mesleğimiz. Bu aldığımız destek bizim için güzel bir başlangıç olacak. İleride büyük bir çiftlik sahibi olmak gibi bir dileğimiz var. Soğutma bölümlerimizle kendi sütümüzü, peynirimizi üreteceğimiz boyuta gelmek istiyoruz.’’

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum