Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ENGELLİ ÇİFTÇİ HAYALİNE İŞKUR'LA KAVUŞTU

Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarını kullanmaya yetkili komisyon tarafından verilen 2019 yılı 2. dönem proje destekleri kapsamında destekten yararlanmaya hak kazanan engelli Tamer Tosun İŞKUR’dan aldığı hibe desteği ile 4 büyükbaş hayvanla kendi çiftliğini kurdu.

ENGELLİ ÇİFTÇİ HAYALİNE İŞKUR'LA KAVUŞTU
13 Ocak 2020 - 14:10 - Güncelleme: 13 Ocak 2020 - 17:34

Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Tokatkırı köyünde yaşayan çiftçiyi, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan, Biga İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Uzuner ve Biga İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vasfi Karaca ziyaret etti.

Engelli vatandaşların kendi işlerini kurmasına, mesleki eğitim ve rehabilitasyonlarına, işe ve iş yerine uyum sağlamalarına ve istihdamlarına yardımcı olma amacıyla verilen desteğe başvuran Tamer Tosun’a Çanakkale İŞKUR tarafından 36.000 TL hayvan alım desteği, geri kalan kuruluş giderleri olmak üzere toplam 44.000 TL hibe verildi.

Tamer Tosun’a hayırlı olsun dileğinde bulunan Çanakkale İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan ‘‘Sayın Kaymakamımızla hemşehrimiz Tamer Tosun’un kurduğu çiftliği yerinde ziyaret etmek istedik. Bakanlığımızın, kurumumuzun her alanda olduğu gibi engelli ve eski hükümlülerimize yönelik bu destekleri her yıl dönemsel olarak açılmakta ve proje kabul etmekteyiz. Çanakkale’de ilk defa bu destekten yararlanmak da Tamer kardeşimize kısmet oldu. İnşallah attığımız bu ilk adım, daha büyük adımların habercisi olur.Çiftliğimiz kapasitesini geliştirir, üretimini arttırır, Tokatkırı köyümüze, Bigamıza da istihdam sağlar.’’ açıklamasında bulundu.

1979 Biga Tokatkırı doğumlu, evli ve 2 çocuk sahibi Tamer Tosun ise mutluluğunu şu sözlerle dile getirdi: ‘‘ Çanakkale’ye 4 yıl önce gelmiştim. Rahatsızlığımın ortaya çıkmasıyla engelli raporu aldım. İŞKUR’a gidip KOSGEB’in Girişimcilik Programına başladım. Akabinde destekleri takip ettim ve Kendi İşini Kurma Projesine başvurdum. Çiftçilik bizim baba mesleğimiz. Ailecek bu işte el ele vereceğiz. İleride büyük bir çiftlik sahibi olmak gibi bir dileğimiz var. Soğutma bölümlerimizle kendi sütümüzü, peynirimizi üreteceğimiz boyuta gelmek istiyoruz.’’

Biga Kaymakamı Mustafa Can ve beraberindeki heyet, aynı zamanda köy muhtarı ve sakinleriyle de köyün ihtiyaçları ve problemleri konusunda görüş alışverişinde bulundu. İŞKUR Müdürleri köylüleri yakından ilgilendiren İŞKUR’un diğer faaliyetlerini paylaşırken Biga İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vasfi Karaca özellikle çiftçilere yönelik bakanlığın destekleri hakkında köylüleri bilgilendirdi.

Kaynak: Haber Merkezi

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum