Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

EMLAK SEKTÖRÜNE YÖNELİK MESLEKİ YETERLİLİK SINAVLARI GERÇEKLEŞTİRDİ

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB MEYBEM A.Ş. işbirliğinde Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 Mesleki Yeterlilik Sınavları gerçekleştirdi.

EMLAK SEKTÖRÜNE YÖNELİK MESLEKİ YETERLİLİK SINAVLARI GERÇEKLEŞTİRDİ
26 Ağustos 2019 - 13:07

ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirilen Mesleki Yeterlilik Sınavlarına toplam 18 aday katıldı. Teorik ve performans sınavları öncesinde adaylara; 5 Haziran 2018 tarihinde Resmi Gazete ’de yayınlanan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik ile Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 ve Emlak Danışmanı Seviye 4 Uluslararası Yeterlilikler ve Yetki Belgesi başvuruları hakkında bilgi verildi.

“MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU TARAFINDAN; 15 AĞUSTOS 2019 TARİHİNDEN İTİBAREN MESLEKİ YETERLİLİK BELGELERİ ÇİFT DİL OLARAK VERİLEMEYE BAŞLANDI”

Mesleki Yeterlilik Sınavları hakkında bilgi veren Genel Sekreter Sema Sandal; “Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından hazırlanan Ulusal Meslek Standardı sayısı bugün itibariyle 825’e ulaştı. Odamızı, bölgemizin Mesleki Yeterlilik başvurusu toplama merkezi haline getirdik. Odamız bünyesinde bugüne kadar 100’e yakın sınav düzenledik. Bu sınavlara toplamda 1.414 aday katıldı. Adaylardan 830’u Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazandı. 15 Ağustos 2019 tarihinden itibaren, Mesleki Yeterlilik Belgelerinde; Türkçe anadil olmak üzere ikinci bir dil yer alabilecek. Bu yenilik sayesinde belgelerin Türkçe-İngilizce, Türkçe-Arapça şeklinde basılması mümkün hale geldi. Yapılacak çeviri işlemleri sonrasında Türkçe-Almanca ve Türkçe-Rusça gibi diğer dillerde de MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi düzenlenebilir hale getirilebilecek.” diyerek, Mesleki Yeterlilik ile ilgili bilgi almak isteyen herkesin Oda bünyesinde kurulan Mesleki Yeterlilik birimi ile irtibata geçebileceklerini belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum