Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu, “Dünya Çiftçiler Günü” nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN
13 Mayıs 2019 - 16:07

Çiftçimizin omzundaki tarım dışı yükleri kaldırmak, üretimde sürekliliği ve sürdürülebilirliği sağlamak, tarım sanayi entegrasyonunu tesis ederek dünya ile rekabette Türk çiftçisini avantajlı hale getirmek için çalışmalar yaptıklarını belirten Jülide İskenderoğlu, kutlama mesajında şunlara yer verdi.

“Hükümet olarak her zaman çiftçimizin yanında olduk ve yanında olmaya da devam edeceğiz. Öncelikle KÖYDES’le köylerimizin temel alt yapı sorunlarını çözerek çiftçilerimizin hayat şartlarını kolaylaştırdık. Çiftçilerimize yapılan destekleri de artırdık. Son 17 yılda, Çanakkale’mizde tarım, hayvancılık ve orman alanında çiftçilerimize 4.81 milyar destek sağladık.

Çanakkale’mizde ekonomik değere sahip 111 tarım ürün yetişiyor ve bu ürünlerle birlikte Çanakkale’miz ülkemiz için çok önemli seviyede üretim hacmini elinde bulunduruyor. 1915 Çanakkale Köprüsü ve Gıda OSB’nin tamamlanmasıyla iç ve dış piyasada hacmini daha da artıracak. Her alanda yaptığımız yatırımlarla Çanakkale’mizi marka şehir yapmak için çalışıyoruz.

Çiftçilerimizin alın teriyle büyük emek verdiği tarım ve gıda üretimi, insanoğlunun hayatını sürdürebilmesindeki en temel ve vazgeçilemez unsurlardan biridir. İklim ve toprak şartlarıyla büyük bir tarım potansiyeline sahip ülkemiz ve Çanakkale’mizde bu potansiyeli harekete geçirecek, daha da kıymetlendirecek çalışmalara imza attık, atmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum