Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

DÜMREK HAFRİYAT SAHASI İNCELENDİ

Çanakkale belediyesi AK Parti Belediye Meclisi gurubu üyeleri kentin sorunu olan ve çözüme kavuşturulan hafriyat sahası çalışmalarını yerinde inceledi.

DÜMREK HAFRİYAT SAHASI İNCELENDİ
17 Eylül 2021 - 13:38
Çanakkale Belediyesi AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkanı Esra Yüksel ve meclis üyeleri Dümrek Hafriyat sahasına gerçekleştirdiği inceleme ziyaretinde çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Konuyla ilgili Grup Başkanı Esra Yüksel sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı
Yüksel açıklamasında “AK Parti Belediye  Meclis grubumuz , Merkez İlçe Başkanımız ve yönetici arkadaşlarımızla beraber Dümrek Hafriyat sahasına gidip incelemelerde bulunduk.
Sürecini yakından takip ettiğimiz yeni hafriyat sahamız şehrimize hayırlı olsun.
Süreç boyunca da ifade ettiğimiz gibi şehre 26 km uzaklıktaki bu alana 1 kamyon toprak dökmek için (26 km gidiş 26 km geliş)toplam 52 km yol kat edilecek.
Bu alan, kamyonların yakacağı milli servet olan yakıtın bedeli ,salınacak eksoz gazının çevreye etkisi,anayolda oluşturacağı yoğun kamyon trafiği  ve  kapasite anlamında yetersiz olması  gibi sebeplerle uygun bulmadığımız bir yer.
Ancak hafriyat sahası yokluğu sebebiyle   Belediye ,Çanakkale halkımızın  ödediği vergilerle oluşan bütçeden  ceza ödemek zorunda kalıyordu. Ve bu alanın tahsisi ile ilgili Belediye tarafından yıllar önce başlatılmış tıkanmış  bir süreç vardı.

Sürecin  hızlandırılmasında ve tahsisin gerçekleşmesinde, Grup Başkavekilimiz Sn Bülent Turan'ın desteği ve grubumuzun  ısrarcı, yapıcı muhalefeti  etkili olmuştur.
Artık bir hafriyat sahamız var. Ancak bu yeterli değil.
İnşaatla büyüyen şehrimizde yakın çevrede, kapasite ve mesafe anlamında uygun bir hafriyat sahası   ihtiyacı daha  zaruridir.
Gelişen ve büyüyen şehrimizde  yerel idare planlamalarının günü geçiştirmekten öteye geçip, kapsamlı ,uzun vadede şehre hizmet edecek  şekilde ve  şehrimize ,insanımıza,çevreye, sektörlere   en ideal olanı sunacak şekliyle yapılması gerektiğini  vurgulamak istiyoruz.
"Belediyecilik vizyon işidir,proje işidir,gönül işidir.Belediyecilik birikim ile dinamizmi bir araya getirebilme becerisidir." ifadelerine yer verdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum