Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Doğu Biga, 200 personel ile geçici olarak yolların ayrıldığını duyurdu

Doğu Biga, 200 personel ile geçici olarak yolların ayrıldığını duyurdu
10 Aralık 2019 - 12:52

Çanakkale'nin merkez ilçesine bağlı Kirazlı-Balaban mevkiindeki maden çıkarma faaliyetleri ruhsat yenileme işlemlerindeki gecikme nedeniyle duran Doğu Biga Madencilik, 200 personeli ile geçici olarak yolların ayrılacağını duyurdu.

Çanakkale'nin merkez ilçesine bağlı Kirazlı-Balaban mevkiindeki maden çıkarma faaliyetleri ruhsat yenileme işlemlerindeki gecikme nedeniyle duran Doğu Biga Madencilik, 200 personeli ile geçici olarak yolların ayrılacağını duyurdu.


Konuyla ilgili bir bilgilendirme mesajı yayımlayan Doğu Biga Proje Müdürü ve Şirket Sözcüsü Çağın Şen, işten çıkarılan personellere adil bir tazminat sağlanacağını ve kendilerine ruhsatların yenilenmesi sonrası işe geri alınacaklarına dair güvence verildiğini vurgulayarak, "Bugün; inşaat çalışmalarına devam etmek için gerekli olan ruhsat yenileme işlemlerindeki devam eden gecikme nedeniyle Kirazlı altın projesinde istihdam edilen 200'den fazla kişi, yapılacak iş gücü azaltımı duyurusundan etkilenecektir. İnşaat çalışmalarına yaklaşık dört aydır ara verilmiştir. Duyuru kapsamında, Alamos Gold Şirketi'nin dolaylı olarak yüzde 100 iştiraki olan Doğu Biga, çalışanlarına adil bir tazminat sağlamakta ve maden ruhsatlarının yenilenmesi sonrasında işe geri alınacaklarına dair güvence vermektedir. Şirket, bilhassa tüm düzenleyici gereklilik ve şartların yerine getirilmesine rağmen ruhsatların yenilenmemesi karşısında üzüntü içindedir" ifadelerini kullandı

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum