Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

DOĞA VE TARİHE UYGUN ÇEVRE PLANI TOPLANTISI YAPILDI

İl Özel İdaresi Sorumluluk alanında turizmin yoğun olduğu bölgelerde doğa ve tarihe uygun mimari proje çalışmalarının değerlendirildiği toplantı Vali İlhami AKTAŞ başkanlığında gerçekleştirildi.

DOĞA VE TARİHE UYGUN ÇEVRE PLANI TOPLANTISI YAPILDI
26 Mayıs 2022 - 11:45
İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı-İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah KÖKLÜ, İl Genel Meclis Başkanı Nejat ÖNDER, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir ÇELEN, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat YILMAZ, ÇOMÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Sinan KARABULĞU ve İl Özel İdare teknik personelleri katıldı.
Toplantıda, Çanakkale’de turizmin yoğun olduğu bölgelerde Kentsel Tasarım Rehberi hazırlanması, yörenin doğal ve tarihi yapısına uygun, turizme katkı sağlayacak mimari projelerin tasarlanması konuları değerlendirildi.
Çanakkale’nin doğası ve tarihi ile turizmin baş şehirlerinden olduğunu belirten Vali İlhami AKTAŞ, “Tarihi, kültürel ve doğal değerleri koruyarak turizme katkı sağlayacak mimari projelerin geliştirilmesi şehrimizin ekonomisi ve turizm sektörü açısından büyük önem taşımaktadır” dedi.
Turizmin yoğun olduğu bölgelerde doğa ve tarihe uygun mimari proje çalışmalarının değerlendirildiği toplantı görüş ve önerilerin ardından son buldu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum