Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

DEPREM ARAŞTIRMACISI AHMET YAKUT DA ÇANAKKALE'YE DİKKAT ÇEKTİ!

Şu ana kadar yaşanan birçok depremi önceden tahmin ederek sosyal medyadan paylaşan ve yaptığı canlı yayınlarla anlatan Deprem Araştırmacısı Ahmet Yakut, yeni depremler hakkında uyarılarda bulunurken özellikle Çanakkale'ye dikkat çekti.

12 Şubat 2020 - 12:18

Deprem Tahmin ve Araştırma Merkezi üzerinden çalışmalarını paylaşan ve sosyal medyada yaklaşık 80 bin kişi tarafından takip edilen Yakut, yeni tahminleri konusunda açıklamalarda bulundu. Depremleri önceden verileri baz alarak ön görebildiğini kaydeden Yakut, yakın süreçte Türkiye'de karasal alanda bir deprem beklemediğini ancak, Çanakkale ve çevresinin incelenmesi gerektiğini belirterek "Helen Yayı" olarak bilinen faya dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Deprem araştırmacısı Ahmet Yakut, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji bölümünden emekli olan Profesör Doktor Doğan Perinçek'in yıllardır bu konuda uyardığını belirterek açıklamalarını beğendiğini de söylemeden geçmedi.

Deprem yaşayan biri olarak, insanların önceden hazırlıklı olması için depremlere dair öngörülerde bulunduğunu belirten Deprem Araştırmacısı Ahmet Yakut, "Dikkatli olmak lazım. Sadece bu bölgelerde değil, Türkiye'nin her bölgesinde, 4,5,6,7 büyüklüğünde deprem olmaya müsait yerler var. İnsanları korkutarak değil, bilinçlendirerek bu işi yaparsak ve deprem öngörülerini baz alarak insanları uyarırsak bizim için can ve mal kaybı daha az seviyeye inmiş olur. Ben bu işi bunun acısını bilen bir Gölcüklü olarak yapıyorum. Çıkarım yok, bu işi yararı olması için yapıyorum" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum