Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI KUTLU OLSUN

AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu, “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” ile ilgili kutlama mesajı yayımladı.

DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI KUTLU OLSUN
01 Temmuz 2019 - 10:58

“1 Temmuz 1926 yılında TBMM tarafından kabul edilen ve yürürlüğe giren Kabotaj Kanunuyla milletimiz, denizlerimizde egemenlik hakkını kazanmıştır ve bu tarih “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” olarak ilan edilmiştir.

Ecdâdımızdan günümüze gelen ve köklü bir geleneği olan denizciliğimizin gelişimi bir kültür, medeniyet ve egemenlik meselesi olmuş ve hızla ilerlemiştir. Bu kültür, medeniyetle üç tarafı denizlerle çevrili ve iki önemli boğaza sahip ülkemizde, milletimizin denizlerimize olan ilgisi ve denizlerimize sahip çıkma duygusu daha da güçlenmiştir.

Dünyadaki bir çok ülkeyle deniz yolu ticaretinin gerçekleştiği Çanakkale önemli bir deniz ve boğaz kentidir. Bu özelliğiyle Çanakkale’miz denizcilik sektöründe ivme kazanmış ve hızla büyümektedir. Özellikle Çanakkale Gıda OSB’mizin inşaatının tamamlanmasıyla birlikte deniz sektörü ilimiz ve ülkemiz ekonomisine, burada üretilen ürünlerin taşınmasıyla çok daha önemli katkılar sağlayacak. Bu duygu ve düşüncelere hemşehrilerimin ve bütün denizcilerimizin “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı"nı kutlar, selam ve saygılar sunarım.“ dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum