Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CUMHURİYET MEYDANI'NDA ALTERNATİF TÖREN

10 Kasım’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. Yıl dönümünde Cumhuriyet Meydanı’nda...

10 Kasım 2019 - 11:12

10 Kasım’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. Yıl dönümünde Cumhuriyet Meydanı’ndan alternatif tören düzenlendi.

Düzenlenen alternatif törene, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı İsmet Güneşhan İYİ Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar ,İyi Parti GİK Üyesi Rıdavan Uz STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tüm katılımcılar Atatürk büstünün önüne çelenk sunumunda bulundular.

Çelenk sunumlarının ardından konuşmasını yapan CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete yolculuğunun 81. yılında kendisini saygı, rahmet ve özemle anıyoruz. Atatürk’ün ilke ve devrimleri bölgemizdeki huzur, barış ve istikrar arayışlarına ışık tutmaktadır. Ve çağdaşlaşmak isteyen bütün halklar Ata’nın mücadelesinden ilham almaya devam etmektedir. 10 Kasım Atatürk’ü sadece anmanın değil onun eserlerini geliştirerek geleceğe taşıma azmini de aynı zamanda yinelediğimiz bir gündür. Yolumuzu, kendisinin akıl ve bilimi temel alan düşünce sistemiyle aydınlatıyoruz. Onun karşılaştığı tüm güçlükleri yenmesini sağlayan o direnci de bize bu yolda güç veriyor. Özgürlük ve bağımsız bizim karakterimizdir diyen Ata’nın fikir ve ideallerinin ışığında onurlu, huzurlu bir geleceğe Cumhuriyet hedefimizi gerçekleştirmeye yönelik inancımız tamdır. Bizler eminiz ki, Gazi Mustafa Kemal’in bize mirası olan Türkiye Cumhuriyeti, birlik ve beraberlik içinde sonsuza dek yaşayacak, çağdaş dünyada hak ettiği yere mutlaka yükselecektir. Bu inançla Ata’yı saygıyla selamlıyor ve emanetlerinin sonsuza dek bekçisi olacağımıza söz veriyorum” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum