Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇTSO VE TOBB MEYBEM İŞBİRLİĞİNDE MOTORLU KARA TAŞITLARI SINAVLARI DÜZENLENDİ

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB MEYBEM A.Ş. işbirliğinde 2.El Motorlu Kara Taşıtları Alım ve Satım Mesleki Yeterlilik sınavları düzenledi.

ÇTSO VE TOBB MEYBEM İŞBİRLİĞİNDE MOTORLU KARA TAŞITLARI SINAVLARI DÜZENLENDİ
22 Temmuz 2019 - 11:43

Yetkili kuruluş TOBB MEYBEM A.Ş. tarafından Çanakkale Peugeot Otomotiv’de 18 ve 19 Temmuz 2019 tarihlerinde gerçekleştirilen 2.El Motorlu Kara Taşıtları Mesleki Yeterlilik sınavlarına toplamda 25 aday katıldı.

“13 AĞUSTOS 2019 TARİHİNDEN İTİBAREN YETKİSİ OLMAYANLAR NOTER’DE MOTORLU KARA TAŞITLARI ALIM VE SATIM İŞLEMİ YAPAMAYACAK”

2. El Motorlu Kara Taşıtları Alım-Satım mevzuatı hakkında bilgi veren Genel Sekreter Sema Sandal; “Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız tarafından 13 Şubat 2018 tarihli Resmi Gazete ’de yayınlanan, İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik gereğince 13 Ağustos 2019 tarihinden itibaren Mesleki Yeterlilik Belgesi almayan ve Yetki Belgesi olmayan şahıs ve firmalar Noterler ‘de alım-satım işlemi yapamayacak. Bugün itibariyle Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından ilan edilen 117 meslek için Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunlu.  Biz Oda olarak zorunluluk kapsamına alınan mesleklerde üyelerimizin ve esnafımızın mağdur olmaması, cezai müeyyide ile karşı karşıya kalmaması için sürekli duyurular yaparak en kısa sürelerde sınav açılması amacıyla talep topluyoruz.” dedi.

“5 ARALIK 2019 TARİHİNDEN İTİBAREN EMLAK DANIŞMANLARI VE EMLAK BÜROSU SAHİPLERİ İÇİN MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLU OLACAK”

Genel Sekreter Sema Sandal, Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğunun yakın bir dönemde Emlak Sektörü içinde başlayacağını belirterek şu açıklamalarda bulundu; “5 Haziran 2018 tarihinden önce ‘VERGİ KAYDI’ve ‘ODA KAYDI’ bulunanlar için‘EN AZ LİSE MEZUNU OLMA’ şartı aranmayacak. 5 Haziran 2018 tarihinden önce ‘VERGİ KAYDI’ ve ‘ODA KAYDI’ bulunanlar için Halk Eğitim Merkezlerinden alınmış olan ‘EMLAK KOMİSYONCULUĞU’ vb. emlak sektörü ile ilgili kurs bitirme sertifikası olanların ‘MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ’ almasına gerek yok. Bununla beraber, pazarlama ve satış personeli olarak çalıştırılan kişilerin ortaöğretim ve yükseköğretim kurumlarının taşınmaz ticareti ile ilgili alanlarından (Örn: Meslek Yüksekokulu Emlak Komisyonculuğu Bölümü, Meslek Lisesi Emlak Komisyonculuğu Bölümü) mezun olanların Mesleki Yeterlilik Belgesi almasına gerek bulunmamaktadır. Emlak Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgesi alması zorunlun olan kişilerin ise belgelerini aldıktan sonra bağlı oldukları Ticaret İl Müdürlüklerine başvuru yaparak ‘YETKİ BELGESİ’ almaları zorunlu olacak.” ifadelerine yer vererek, Mesleki Yeterlilik belgesi alımıyla ilgili her konuda Oda’nın Mesleki Yeterlilik biriminden bilgi alınabileceğini söyledi.  

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum