Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇTSO, EMLAK SEKTÖRÜNE YÖNELİK MESLEKİ YETERLİLİK SINAVLARI DÜZENLEDİ

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonunda, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş TOBB MEYBEM A.Ş. tarafından Çanakkale’de Emlak sektörüne yönelik Mesleki Yeterlilik Sınavları düzenlendi.

ÇTSO, EMLAK SEKTÖRÜNE YÖNELİK MESLEKİ YETERLİLİK SINAVLARI DÜZENLEDİ
25 Kasım 2019 - 11:40

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen sınavlara toplam 38 adayın yer aldığı sınavlarda adaylar yazılı ve uygulamalı sınavlara tabi tutuldu.

“TAŞINMAZ TİCARETİ HAKKINDA YAYINLANAN YÖNETMELİK UYARINCA 5 ARALIK TARİHİNDEN İTİBAREN YETKİ BELGESİ OLMAYANLAR EMLAK SEKTÖRÜNDE FAALİYET GÖSTEREMEYECEK”

Emlak sektörüne yönelik olarak gerçekleştirilen Mesleki Yeterlilik Sınavları hakkında bilgi veren Genel Sekreter Sema Sandal; “Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız tarafından 5 Haziran 2018 tarihinde Resmi Gazete ’de yayınlanan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik gereğince, bu tarihten önce emlakçılık yapan, Oda kaydı bulunan ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen eğitimlerden sertifika almış olan kişilere muafiyet getirildi.Bu kriterlere sahip kişiler, Ticaret İl Müdürlüklerine başvurarak Yetki Belgesi alabilir. 5 Haziran 2018 tarihinden sonra Emlakçılık faaliyetine başlayan, başlayacak veya dükkânını taşımak durumunda kalan kişiler ise önce Mesleki Yeterlilik belgesi almak ve sonrasında Ticaret İl Müdürlüklerine başvurarak Yetki Belgesi almak durumunda. Bu Yönetmelik 5 Aralık 2019 tarihinden itibaren uygulanmaya başlayacak.” dedi.

Genel Sekreter Sandal, Emlak sektörü veya diğer tüm mesleklerle ilgili ÇTSO bünyesinde kurulan Mesleki Yeterlilik biriminden bilgi alınabileceğini ifade etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum