Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇTSO'DAN BOZCAADA BELEDİYESİ İLE BOZCAADA KAYMAKAMLIĞI'NA ZİYARET

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, Meslek Komitesi Üyelerinden oluşan heyet, Bozcaada Belediyesi’ni ve Bozcaada Kaymakamlığı’nı ziyaret ederek, 2020-2021 sezonunun değerlendirmesini ve 2022 sezonunda yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişi yaptı.

ÇTSO'DAN BOZCAADA BELEDİYESİ İLE BOZCAADA KAYMAKAMLIĞI'NA ZİYARET
15 Eylül 2021 - 13:28
ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu başkanlığında gerçekleştirilen ziyaretlerde Yönetim Kurulu Üyeleri Akın Yalman, Bülent Erdoğan, Deniz Tennioğlu, Ersin Kahraman, Özgür Ekşi, Semih Toprak, Meclis Üyesi ve 16 no’lu Meslek Komite Başkanı Armağan Aydeğer,  Meclis ve Komite Üyesi Ayşin Çeşmeli, 17 no’lu Meslek Komite Başkanı Nazmiye Gök, Meclis ve Komite Üyeleriİlke Diler,  Semih Dabakoğlu, Komite Üyeleri Esra Talay, Nuray Diler, Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği (BOZTİD) Başkanı Erkan Yavuz, Genel Sekreter Sema Sandal, Yönetici Asistanı Seval Akbulut ve Proje Uzmanı Gökhan Doğru hazır bulundu.
“BOZCAADA’DA KONAKLAMA VE YEME-İÇME SEKTÖRÜNDE FİYAT/KALİTESTANDARDI OLUŞTURMALIYIZ”
ÇTSO Heyeti ilk olarak Bozcaada Belediye Başkanlığı’nı ziyaret ederek, Belediye Başkanı Sayın Hakan Canyılmaz ile bir araya geldi. Ziyaretle ilgili bilgi veren Başkan Selçuk Semizoğlu; “Oda olarak üyelerimizin ticari faaliyetlerini geliştirici her türlü fikre ve projeye kapılarımız sonuna kadar açık. Azami fiyat tarifelerinin belli bir nizam ve kriter içerisinde hazırlanması ve denetimi çok önemli. Konaklama ile yeme içme sektöründe fiyat/kalite endeksine dikkat etmemiz lazım. Yoksa geçmişte farklı turizm bölgelerimizde yaşanan örnekler gibi sektör çıkmaza girer. Gökçeada ve Bozcaada deniz seferleri yapılmasının turizm hareketliliğine katkı sağlayacağını düşünüyoruz.”

“SEZONDA HAFTA İÇİ BOZCAADA-ÇANAKKALE SEFERLERİ OLMALI”
Belediye Başkanı Hakan Canyılmaz; “Adamız sezonda kapasitesinin üzerinde misafir ağırlıyor. Tiny House için Meclisimizden karar aldık. Bu karar doğrultusunda konaklama amacıyla kullanılacak olan bu sisteme sadece plakası ve tekerleği olduğu için izin vermemiz uygun değil. Bu kararı, Belediye Meclisimizde yer alan tüm siyasi partilerimizle görüşerek oy birliğiyle aldık.Konu, İdari Mahkeme’de; Yargının vereceği karar doğrultusunda hareket edeceğiz. Ben, Gökçeada-Bozcaada yerine, Bozcaada-Midilli arasında gemi seferleri yapılmasının bölge turizmine daha fazla katkı sağlayacağını düşünüyorum. Diğer önemli bir husus ise özellikle sezonda, hafta içi her gün olmasa bile en az bir kere sabah gidiş akşam dönüş şeklinde Bozcaada-Çanakkale arasında yolcu sayısına bakılmaksızın sefer yapmasını istiyoruz.
Başkan Semizoğlu; “Sayın Belediye Başkanım, bizde Oda olarak elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Bugün Bozcaada’da faaliyet gösteren üyelerimizle bir araya geleceğiz; kendilerinin bizlere ilettikleri sorun ve çözüm önerilerini de sizinle paylaşmak isterim. Bu sayede üreteceğimiz ortak akıl sayesinde, İlimizin sadece ulusal değil uluslararası marka değerine sahip bir destinasyon olarak da aynı lezzette büyümesini sağlayabiliriz.”

ÇTSO Heyeti, Bozcaada Kaymakamı Sayın Bahar Kaya Çelik’i makamında ziyaret etti. Başkan Semizoğlu görüşmede, Bozcaada’nın iyi bir marka olduğunu, marka-fiyat-tesis-kalite-hizmet denklemi iyi kurulduğu takdirde adanın kontrollü bir büyüme sağlayacağını söyledi. Başkan Semizoğlu, gemi seferlerinin sezonda Bozcaada-Çanakkale arasında haftada en az 2 gün yapılması konusunda Kaymakamlığın desteklerini beklediklerini ifade etti. Bozcaada Kaymakamı Sayın Bahar Kaya Çelik de gemi seferleri konusunu takip ederek ilgili makamlarla görüşme yapacağını ve destek vereceğini ifade ederek, ÇTSO Heyetine gerçekleştirilen ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti belirtti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum