Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇTSO'DA, 2020 YILININ İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

ÇTSO, Ocak ayı Meclis Toplantısı, dün saat 16.00’da gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıda, Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

10 Ocak 2020 - 13:26

Semizoğlu, TOBB’da var olan sektör meclislerinde küçük esnafın ve küçük ölçekli işletmelerin sesinin duyurulmadığı ve sorunların dile getirilmediğini belirtti. Semizoğlu, “Bizim sesimiz sadece bu mikrofonda kalıyor!” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın devamında, “Perakendecilerin, bakkalların, TOBB’un sektör meclisinde kimler var? Ben tahmin edeyim; Migros, Bim, A101, x, y, z… Şimdi Ticaret Müdürlüğümüz ve zabıta amirliği gidiyor, etiket kanunu var ve bunu denetleyecekler.

İnönü Caddesi üzerindeki Kafkas market, çocukluğumda her sabah önünden geçtiğim market… Etiket var mı gofretin üzerinde, yok… Yaz tutanağı… Aynı Ticaret Müdürlüğü ve Zabıta, Migros’a giriyor mu? Ben olsam girmem. Dolayısıyla sektör meclisinde öyle büyükler olduğu zaman, ilimizdeki Kafkas Market gibi mahalle bakkallarımızdan da bir, iki temsilci olmadığı sürece, kanun üretici biz kanunu çıkarttık ne iyi yaptık diye düşünüyor. Öte yandan küçükler mağdur oluyor, büyükler kontrol edilmiyor.

Sektör meclislerinin yüzde 95’i, Türkiye ticaretinin binde ikisini oluşturan KOBİ üzerinden oluşuyor. Yüzde 99.8, TOBB’da temsil edilmiyor. Ben seçilmiş yönetim kurulu başkanıyım, sizler seçilmiş meclis üyelerisiniz. Bizim sesimiz sadece bu mikrofonda! Bizim TOBB’da bir mikrofonumuz yok! Tamamen empati yapalım, sorun bizim üst kurulumuzda… 5 tane oda, borsa birleştik, 3 aydır sektör meclislerinin listesini TOBB’dan alamadık! Bunları paylaşmak istedim.

Ben gıda üreticileri sektör meclisine Mehmet beyi önerdim. Mehmet Önen Bey’i… Dardanel bir marka mıdır? Markadır. Eğitimli, pırıl pırıl bir arkadaşımız. Ben önerdim ama bir buçuk sene oldu!” ifadeleri yer aldı.

Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ayrıca, geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, ÇTSO’da düzenlenen etkinliğe katılması ile ilgili açıklamalarda da bulundu. Semizoğlu konuyla ilgili, “Sayın Maliye Bakanımız Berat Albayrak Bey’i ağırladık. Ben Çanakkale’de daha önce böyle verimli bir üst düzey toplantı görmedim. Sayın Bakan, konuşmasından sonra 1 saat 45 dakika soru-cevaba yer ayırdı. Katılım çok güzeldi.

Sayın Bakan televizyondan gördüğümüz gibi değil. Gerçekten dolu ve ne konuştuğunu bilen, benim o gün içim açıldı. 2020 yılı için umutlandım. Her şeyden önemlisi devletin parasının başı artık üretmemiz gerektiğini vurguluyor” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum