Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

COVİD NEDENİYLE ÖLEN MESLEKTAŞLARINI ANDILAR

Çanakkale Dişhekimleri Odası, Cumhuriyet Meydanı’nda Ata’nın huzuruna çıkarak, pandemi sürecinde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını andı. Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulunan diş hekimleri, bu süreçte vefat eden meslektaşlarını yad etti.

18 Eylül 2020 - 11:26
Konuyla ilgili açıklamayı Çanakkale Dişhekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dt. Süleyman Sami Doğangün yaptı. Doğangün, açıklamasında şu sözlere yer verdi:
“SÜREÇ KOORDİNELİ BİR ANLAYIŞLA YÖNETİLMELİ”
“Covid-19 pandemisi sebebiyle kaybettiğimiz sağlık çalışanlarının anısına saygı amacıyla atamızın huzurunda toplandık. Bugün, Türk Diş Hekimleri Birliği ve Türk Tabipler Birliği sağlık meslek örgütleri ile eş zamanlı olarak saygı duruşunda bulunacağız. Covid-19 pandemisinde gelinen son durumda, suç vatandaşa, yük hekimlere ve sağlık çalışanlarına yıkıldı.”
“Sadece hekimlerimiz, sağlık çalışanlarımız değil, babalarımız, annelerimiz, kardeşlerimiz ölüyor, resmi rakamlara göre hergün yaklaşık 50 vatandaşımız önlenebilir bir hastalık olan Covid-19’dan hayatını kaybediyor. Covid-19 salgın sürecinin bilimsel yöntem, şeffaf veri ve ilgili tüm kesimlerin katılımı ile etkin ve koordineli bir anlayışla yönetilmesini istiyoruz.”
“Sağlık bakanlığının bütün sağlık meslek odaları, sağlık sendikası ve dernekleri ile birlikte Covid-19 işbirliği ve ortak çalışma meclisi oluşturulmasını talep ediyoruz. Tedbirsizlik, ihmal ve yanlış planlama sebebiyle daha fazla sağlık çalışanımızın hayatını kaybetmesini istemiyoruz…”
 
Kaynak: Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum