Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇOMÜ VE KENT KONSEYİ ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Kent Konseyi arasında işbirliği protokolü Rektör Prof. Dr. Sedat Murat ve Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Hulusi Evren Kızıloğlu arasında imzalandı.

ÇOMÜ VE KENT KONSEYİ ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI
25 Kasım 2021 - 11:13
Bu protokol ile ÇOMÜ ve Çanakkale Kent Konseyi arasında; kültür, tarih, çevre, sanat, spor, bilim ile diğer tüm alanlarda çalışma yöntemlerinin tespiti ve uygulanmasında işbirliği yapılması planlandı.
İmzalanan protokolle, Kent Konseyi tarafından ÇOMÜ’nün katkılarıyla yapılacak çalışmalarda; kentin gelişimine katkı sağlamak, problemlerinin tespitini yaparak çözüm önerilerini geliştirmek, projeler üretmek, Çanakkale ile ilgili bütün çalışmalarda bilimin öncelenmesini sağlamak amaçlanıyor. Saha araştırmalarına ve bilimsel referansa dayanan sonuçların kamuoyuyla paylaşılmasını hedefleyen protokol, Üniversite ve Kent Konseyi’nin yapacağı çalışmalar için dayanak oluşturacak.
Protokol; Çanakkale Kent Konseyini oluşturan Sivil Toplum Kuruluşları, dernekler başta olmak üzere Kent Konseyini oluşturan tüm paydaşları, gönüllüleri yakından ilgilendiriyor. Kent Konseyinin önümüzdeki süreçte yapacağı “Aktif yurttaşlık, katılımcılık, gönüllülük, kent okur-yazarlığı” başta olmak üzere tüm çalışmaların bilimin ışığında bilimsel verilerle yapılmasının sağlanarak kentin gelişimine ufuk katan ve ivme kazandıran sonuçların elde edilmesi hedefleniyor.
ÇOMÜ Rektörlük makamında gerçekleşen protokol imza törenine Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Hulusi Evren Kızoğlu ve Yürütme Kurulu Üyeleri; Prof. Dr. Pelin Kanten, Ümit Burunlular, Kahraman Uzan, Celil Kankaya, Görkem Önal, Çevre Meclisi Başkanı Bünyamin Nami Tonka, Kent Konseyi Genel Sekreteri Alper Usta katıldılar.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum