Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇOCUK KÜLTÜR EVİ'NDE PANDEMİNİN BİR YILI

Çanakkale Belediyesi bünyesinde 2016 yılından bu yana kentte yaşayan tüm çocuklara hizmet verme hedefiyle çalışmalarını sürdüren ve yüz yüze yürüttüğü programa pandemi önlemleri kapsamında ara veren Çocuk Kültür Evi, 16 Mart 2020 tarihinden bu yana atölye ve etkinlik programlarını “çevrim içi” olarak yürütüyor.

ÇOCUK KÜLTÜR EVİ'NDE PANDEMİNİN BİR YILI
17 Mart 2021 - 12:08
Salgının ve salgın önlemleri kapsamında büyük ölçüde zorunlu hale gelen sosyal izolasyonun çocuklar ve aileler üzerindeki olası olumsuz etkilerinin azaltılmasına katkı sunmak amacıyla başta üyeleri olmak üzere, hedef kitlesinde olan tüm 5-15 yaş aralığındaki çocuklara ve ebeveynlerine yönelik olarak Çocuk Kültür Evi eğitmenlerince hazırlanan çevrim içi paylaşım programı, bir yılda 662 içerikle toplam 53.057 etkileşim ve 854.591 erişime ulaştı.
Çocuk Kültür Evi, çevrim içi paylaşım programı kapsamında yürüttüğü “Evde Yazar Sohbetleri” etkinliği ile çocukları Mine Soysal’dan Fatih Erdoğan’a, Brigitte Labbe’den Füsun Çetinel’e çocuk edebiyatının sevilen yazarlarıyla bir araya getirdi. Programın merakla takip edilen başlığı “İlham Veren Portreler” ile Beethoven'den Einstein'a, Türkan Saylan'dan Fazıl Say'a tüm dünyaya ilham veren isimlerin hayatlarını daha yakından tanıma fırsatı sunuldu. “Renkli Fikirler Atölyesi” başlığı ile sunulan ve evde geçirilen vakti daha keyifli hale getirmeyi amaçlayan çevrim içi atölyeler aracılığıyla da kolay bulunabilir malzemelerle bilimden oyun atölyelerine, makerdan ileri dönüşüme kadar birbirinden eğlenceli öneriler paylaşıldı.
Çocuk hakları farkındalığı oluşturulmasına katkı sağlamak amacıyla hazırlanan “Çocuğum Haklarım Var” başlıklı videolar aracılığıyla Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin maddeleri takipçilere sunulurken “Haftanın Kitabı” ve “Haftanın Filmi” etkinlikleriyle de her hafta bir kitap ve bir film önerisi paylaşıldı. Bir diğer paylaşım başlığı olan “Neşeli Sözlük” ile sıkça kullanılan ama anlamı bilinmeyen kelimelerin sözlük anlamları verilerek dil gelişimine katkı sağlanırken, “Bunları Biliyor Muydunuz?” başlığı ile dünya ve hayata dair birbirinden ilginç bilgiler bir araya getirildi. Ebeveynlerin çocuklarını, kendilerini ve duygularını anlamalarına yardımcı olmak ve çocuklarla verimli zaman geçirmek için faydalanabilecekleri makale önerileri ise “Günün Makalesi” başlığı ile takipçilerin beğenisine sunuldu.
Çocuk Kültür Evi’nin Facebook, İnstagram, Twitter ve Youtube hesapları üzerinden hafta içi her gün paylaşılmaya devam edilen çevrim içi paylaşım programı, Çocuk Kültür Evi eğitmenlerince hazırlanan neşeli, yaratıcı ve renkli içerikleriyle çocukları çok yönlü olarak desteklerken salgının olumsuz etkilerini azaltmaya katkı sunuyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum