Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CHP MUHTARLAR İLE BULUŞTU

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP İl Başkanlığı ve merkez ilçe başkanlığı yönetimi, Muhtarlar Derneği Başkanı Şahin Arslan dün Belediye Çalışanları Sosyal Tesisinde muhtarlar ile bir araya geldi.

15 Ekim 2021 - 16:02
Toplantıda açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan siyaseti üretirken bütün toplum katmanlarının düşüncesinin alınması gerektiğinin altını çizdi. Başkan Gökhan bu ülke için herkesin bir sözü ve beklentisi olduğunu belirterek, “ Bu beklentiyi bizim bilmemiz çok önemli. Onun için bu toplantı ilk olmayacak, devam ettireceğiz. Her kesimin kendine özgü sorunları var, çözüm beklentileri var. Özellikle ekonomiyi ilgilendiren sivil toplum kuruluşları ile buluşuyoruz. Sanayici, ticaret erbabı ve tarım. Tarım çok önemli. Tarım sektörünün, ziraatın sorunları nedir? Beklentiler nedir? Bilmemiz gerekir” dedi.

CİDDİ SIKINTILAR İLE UĞRAŞIYORUZ
Başkan Gökhan sözlerini şöyle sürdürdü, “Son günlerde ciddi sıkıntılarla uğraşıyoruz. Özellikle tarımda girdilerin ciddi oranda bağlanmış olması sizleri endişeye sevk ediyor. Nasıl üreteceğiz? Üretirsek nasıl satacağız? Satarken nasıl olacak? Yer fiyatından tutun, gübre fiyatına; ilaç fiyatından tutun tohum fiyatına kadar bunlar nasıl olacak? Tarımın geleceği ne olacak? Ülkemizde iklim değişikliğine bağlı kuraklık olan bölgeler var. Çanakkale’de Allah’a şükür şu anda olmayabilir ama yarın tedbir almazsak ne olabilir? Biliyorsunuz geçen sene başımıza müsilaj diye bir bela ile karşılaştık. Bunun tarımla olan ilişkisi var. Kullanılan gübrelerde yanlış gübreleme, fazla gübreleme ya da vahşi sulama dediğimi bütün bunlar dereler vasıtasıyla denizlere ulaşıyor. Gübrelemede de, sulamada da nasıl politika üretmemiz gerektiğine dair elbette partimizin bu konuda projeleri olması gerekiyor. Yerele geldiğimiz biz CHP’li belediyeler, 160 belediyemiz 15 gün önce bir tarım zirvesi yaptı. 300 tane kooperatif de katıldı buraya. Burada özellikle sağlık gıda üretimi ile ilgili, kooperatifleşme ile ilgili neler yaptığımızı orada birbirimize aktarma fırsatı bulduk. Üretiyoruz bildiğiniz gibi, atalık tohum olarak karakılçıktan başladık. Bakladan susama kadar bütün bu yöreye özgü atalık tohumların yaşaması için çaba gösteriyoruz.”
Ardından konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek Millet İttifakı iktidarında muhtarlar ile ilgili yapılacakları anlattı. Erkek şunları söyledi, “Biz CHP olarak yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığımız bir muhtarlık kanunu hazırladı. Muhtarlık Kanunumuz hazır. Son incelemelerimizi yaptıktan sonra Meclise sunacağız. Mevcut iktidar yasalaştırmazsa biz ilk seçimde iktidar olacağız ve yasalaştıracağız. Kanunumuz hazır,çünkü bugün baktığımızda 82 ayrı kanunda 354 maddede muhtar kelimesi geçiyor. Bu böyle olmaz. Muhtarlarımızın; görevi yetki ve sosyal haklarını düzenleyen bütüncül, düzgün bir kanuna ihtiyaç var. Biz bunu hazırladık. Çok da önemli bir kanun. Sizler mahalli idaresiniz. Önemli bir kamu görevi yapıyorsunuz. Biz bu konuda samimiyiz. Yerelde demokrasi olmazsa ülkede demokrasi kuramayız. Muhtarlarımızın güçlendirilmesi lazım. Muhtarlarımız seçimle geliyorlar, yani demokrasinin temel taşı ve kılcal damarları hatta. Bu konuda Genel Başkanımızın ve Cumhuriyet Halk Partisinin kararlı duruşu devam ediyor”

TÜRKİYE MUHTARLAR BİRLİĞİ OLMALI
Türkiye Belediyeler Birliği olduğu gibi Türkiye Muhtarlar Birliğinin de olması gerektiğini belirten Erkek, “Örneğin muhtarlarımız için, onlar da seçimle geliyorlar, onların adaylık statüsü yok. Mesela birleşik oy pusulası olmalı. Bunlar kolay şeyler, zor şeyler değil. Bunları yapmamız gerekiyor. Muhtarlarımızın mutlaka ve mutlaka ayrı bir bütçesi olmalı. Seçimle gelen kişinin ayrı bir bütçesi yoksa, bu öyle çok devasa olmak zorunda değil, ama bir bütçesi olmak zorunda. Bu bütçeyi de sağlayacağız. Bugün emlak vergilerinden bile bir oran ayrılsa muhtarlık bütçesini oluşturursunuz. Acil bir durum oldu, yoksul, ihtiyaç sahibi bir aileye yardım gerekti. Bunu nasıl yapacak? Bütçesi olursa bunu derhal yapabilir” ifadelerini kullandı.
Kahvaltılı toplantı soru cevap şeklinde devam ederek son buldu.

Kaynak: Çanakkale Kalem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum