Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇASİAD TERNOPIL REGION INVEST 2019'a KATILDI

ÇASİAD TERNOPIL REGION INVEST 2019'a KATILDI
28 Haziran 2019 - 12:40

ÇASİAD Başkanı Semih Başaran, Başkan Yardımcıları; Mehmet Işık (Ukrayna Çanakkale Fahri Konsolosu)  ve  Semih Toprak, Genel Sekreteri Kerem Ünsal, Yönetim Kurulu Üyeleri; Mustafa K.Ertuğrul, Özgür Sınmaz ve ÇASİAD Üyesi Özgür Ekşi geçtiğimiz ay, Ternopil Bölge Devlet İdaresi, Ternopil Bölge Konseyi ve Ternopil Kent Konseyi tarafından Zbarazh Kalesinde bu yıl 3.’sü gerçekleşen yetkililer, iş yapıları ve yabancı yatırımcılar arasındaki iletişim için eşsiz bir platform olan Ternopil Region Invest 2019 Forumuna katıldılar.

Forum’da Ternopil Bölgesinin Yatırım Portalı ve Ternopil Uluslararası Havalimanı Gelişim Kavramı ve bu alanlardaki Tarımsal Sanayi Kompleksi, Yeni Yatırım Fırsatları, Turizmin Gelişmesi ve Yaratıcı Endüstri, Biyo-Kaynak Teknolojilerine Dayalı Enerji Kaynaklarının Çeşitlendirilmesinde Yenilikler ve Ternopil Kenti Geliştirme gibi bazı yatırım projelerinin tanıtımı gerçekleşti.

Forum çerçevesinde "Ternopil Bölgesinde Üretildi" sergisi sunuldu. Ternopil Bölgesindeki tarım ve sanayi işletmelerinin başarılarını sergilemektedir. Ayrıca forumda bir dizi atölye çalışması, Ternopil markalı ürünlerin tadına bakma ve kültürel objelerin sunumu gerçekleşti.

Forumda ÇASİAD Heyeti ile bir süre görüşen Ukrayna Başbakan Yardımcısı Stephan Kubiv’e ÇASİAD Başkanı Semih Başaran tarafından Troia temalı seramik at hediye edildi.

Forumun bir başka etkinliğinde Uluslararası Ticaret Kulübü'nün buluşması gerçekleşti. Ticaret Kulübü, yaklaşık 60 yabancı elçilik ve uluslararası örgütü bir araya getiren ve yabancı yatırımların Ternopil bölgesi ekonomisine çekilmesini teşvik eden bir organizasyondan oluşmaktadır.

Ukrayna Batı Bölgesinde gerçekleşen Forumda Ukraynalı girişimcilerle yuvarlak masa toplantılarında bir araya gelen ÇASİAD Başkanı Semih Başaran ve Yönetim Kurulu Üyeleri çeşitli alanlarda, verimli, potansiyeli büyük iş birliği anlaşmaları yaptılar.

ÇASİAD Başkanı Semih Başaran, Başkan Yardımcıları; Mehmet Işık (Ukrayna Çanakkale Fahri Konsolosu)  ve  Semih Toprak, Genel Sekreteri Kerem Ünsal, Yönetim Kurulu Üyeleri; Mustafa K.Ertuğrul, Özgür Sınmaz ve ÇASİAD Üyesi Özgür Ekşi Forumun 3. Gününde Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Oleksandr Gaman ile birlikte Ternopil Bölgesinde bulunan 25 bin hektar üzerine kurulu olan tarım ve hayvancılık faaliyetleri sürdüren Gazd Çiftliğini gezdiler. Çiftlik sahibi Peter Ivanovich Gadza ev sahipliğinde tüm gün gerçekleşen gezide çiftlikte bulunan tesisler hakkında bilgiler alarak yerinde bire bir inceleme fırsatı buldular.

3 gün boyunca ÇASİAD Heyetiyle yakından ilgilenen Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Oleksandr Gaman, Ternopil Bölge Valisi Stephan Barna ile Çanakkale Heyetini buluşturarak görüşme imkânı sağladılar. Ternopil Bölge Valisi Stephan Barna, ÇASİAD Heyetinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Çanakkale ve Ukrayna’nın Ternopil Bölgesi arasındaki ekonomik, kültürel ve turizm alanında işbirliğini geliştirmek adına önümüzdeki günlerde Ternopil’den yoğun bir katılımla Çanakkale’ye ziyaret edeceklerini söyledi. 

Forumda düzenlenen tanışma ve kaynaşma kokteylinde ÇASİAD Başkanı Başaran ve Yönetim Kurulu ile keyifli sohbetler ederek çeşitli konularda istişarelerde bulundular.

YORUMLAR

  • 0 Yorum