Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇARŞAMBA SOHBETLERİ DEVAM EDİYOR

Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi’nde Merkez Ortaokulu anıları konuşulmaya devam ediyor.

ÇARŞAMBA SOHBETLERİ DEVAM EDİYOR
07 Kasım 2019 - 12:03

Çarşamba günü Birten Sarıbaş ve İlhan Muhtaroğlu ile “Merkez Ortaokulu Öğrencilerinden Anılar” başlıklı sohbet gerçekleştirildi.

Merkez Ortaokulu’nun ilk mezunlarından olan İlhan Muhtaroğlu ve Birten Sarıbaş dönemlerinde hafızalarında kalan öğretmenleri anarak sohbetine başladı. Sevgi ve saygıyla anılan öğretmenlerin ardından hafızalarındaki en önemli anıların Milli Bayram kutlamaları sırasında yaşadıkları olduğunu belirttiler. İlhan Muhtaroğlu, 19 Mayıs genel provalarının eğlenceli geçtiğini, provaların sonrasında verdikleri salatalık partisini, Su İskelesi’ne giderek denize atladıklarını ve böylece deniz sezonunu açtıklarından bahsetti. Bayramlarda bayrak tutma yarışı içerisinde olduklarını da sözlerine ekledi. Sohbete katılan konukların da öğrencilik anılarıyla canlanan etkinlikte 1960’lı yılların sonunda Merkez Ortaokulu’nun civarının bir tablosu da çizildi. Okulun arka taraflarında çanak çukurlarının olduğu, okul civarında dönemin okullarının sıralandığı, bölgenin okullar sokağı olarak anıldığı dile getirildi. Birten Sarıbaş, okula giderken ve öğle aralarında okula dönüşleri sırasında okulun civarındaki evlerinin önünde gül bahçelerinin olduğunu, bu gül bahçelerinden çiçek toplayarak geçtiklerini anımsadığını söyledi. Merkez Ortaokulu’nun yıkılma süreci ve sonrasındaki mücadeleye verdikleri desteğin de dile getirildiği etkinlikte dönemin eğitim sisteminin günümüz eğitim sistemi ile karşılaştırılması da yapıldı. Merkez Ortaokulu anılarının paylaşıldığı sohbet, okulun geri dönmesi için mücadelenin süreceğinin belirtilmesi ile sona erdi.

Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi’nde 13 Kasım 2019 Çarşamba saat 18.00’da Feridun Kayaalp ve Ferhat Sarıdal ile “Merkez Ortaokulu Anıları” başlıklı sohbet gerçekleştirilecektir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum