Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇANAKKALELİ TAEKWONDOCU İREM BÜYÜK BİR BAŞARIYA İMZA ATTI

Okul sporlarının 2019 yılı faaliyet programında yer alan Okullar arası Yıldızlar Türkiye Taekwondo Şampiyonası 05-07 Nisan 2019 tarihleri arasında Konya’da yapıldı.

ÇANAKKALELİ TAEKWONDOCU İREM BÜYÜK BİR BAŞARIYA İMZA ATTI
08 Nisan 2019 - 14:43

Şampiyonaya yoğun bir katılım vardı.  Şampiyonaya katılan 41 ilin arasında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Balıkesir gibi metropol illerde vardı. Çanakkale Gazi Ortaokulu öğrencisi ve Anafartalar Spor Kulübünün sporcusu İrem DİNÇ, yıldızlar kategorisi 37 kg’da çoğu maçlarını nakavtla alarak final maçına çıktı. Final maçında da kıyasıya mücadele devam etti ve sporcumuz İrem final maçını ’da alarak Türkiye Şampiyonu oldu.

İl Temsilcisi, Anafartalar Spor Kulübü Başkanı ve Antrenörü Hasan yaptığı açıklamada: “İrem çok yetenekli bir sporcumuz, kendisinden bu şampiyonadan şampiyonluk bekliyorduk, sporcumuz gereğini yerine getirerek final maçına çıktı ve zorlu olan final maçını alarak Türkiye şampiyonu olmayı başardı. Şimdi önümüzdeki maçlara daha iyi hazırlanacağız. Ve bu yıl yıldızlarda hem Avrupa hem de Dünya şampiyonası var, inşallah bu yıl Dünya ve Avrupa şampiyonalarına katılmak için var gücümüzle çalışacağız. İrem daha 2005 doğumlu sporcumuz yani 2019yılında yıldızlar kategorisinde daha bir çok şampiyonalara katılabilecek. Sporcumuzdan çok daha büyük başarılar beklemekteyim. İrem bunu yapabilecek tekniğe ve yeteneğe sahiptir.  Şimdi hedefimiz temmuz ayında Türkiye Taekwondo Federasyonu başkanlığınca yapılacak olan yıldızlar taekwondo Türkiye şampiyonasında şampiyon olarak Avrupa şampiyonasına katılmak olacak. Sporcumuz İrem’i almış olduğu bu büyük başarıdan dolayı tebrik ediyor onu daha büyük başarılar elde etmesini temenni ediyorum” dedi.

Çanakkale Gazi Ortaokulu öğrencisi ve Anafartalar Spor Kulübü Sporcusu İrem Dinç Çoğu Rakibini Nakavt ederek finale yükseldi, Final maçında güçlü rakibine kıyasıya mücadele vermesi ile rakibini mağlup etti ve şampiyonadan Türkiye şampiyonu olarak ayrıldı.

Taekwondo il temsilcisi Hasan Altunışık: "Şampiyonaya Çanakkale taekwondo ekibi olarak dört sporcuyla katıldık. Bununda nedeni Bolu ilinde yapılan okullar arası grup maçlarında İrem DİNÇ ve Ahmet Erdal şampiyon olurken Ezginur Ünlü ve Gamze Helvacı üçüncü oldu ve bu şampiyonaya katılma hakkı kazandılar. Bu turnuva da diğer sporcularımız ise madalya maçlarında elenerek şampiyonadan derece alamadılar. Bu Şampiyonaya çok iyi hazırlandık çok çalıştık ve kazanmak için tatemiye çıktık. Sporcumuz harika maçlar yaparak rakiplerin yenmek için olağan tüm gayret ve hünerlerini ortaya koydu.  Sporcum İrem Dinç şampiyonadan Türkiye şampiyonluğunu alarak gelecek turnuva ve şampiyonlar için kendine motivasyon ve çalışma azmi depolamış oldu, böylelikle hedefi Yıldızlar Türkiye Taekwondo Şampiyonluğu için daha iyi çalışacak, hatalarını en aza indirecek ve inşallah Türkiye şampiyonu olarak dönüp,ülkemizi temsil etmek için Avrupa ve Dünya şampiyonalarına katılacak.Bu hazırlık dönemlerinde ise desteklerini esirgemeyen Genlik ve Spor İl Müdürümüz sayın Aziz Sinan Alp’e bizlere vermiş olduğu katkılardan dolayı çok teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum