Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Çanakkale Ziraat Odası ve İl, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce düzenlenen iftarlı tarla gününde çiftçiler bir araya geldi

Çanakkale Ziraat Odası ve İl, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce düzenlenen iftarlı tarla gününde çiftçiler bir araya geldi
13 Haziran 2018 - 14:19

Çanakkale Ziraat Odası ve İl, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce düzenlenen iftarlı tarla gününde çiftçiler bir araya geldi

 

Çanakkale Ziraat Odası ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından dün akşam Tevfikiye Köyü’nde Troya Yılı Kapsamında Çanakkale Valimiz Sayın Orhan TAVLI’ nın katılımlarıyla ve üreticilerimizle birlikte Buğday Çeşitleri Hasadı iftarlı tarla günü düzenlendi. Programda konuşma yapan Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail KAYA şu sözlere yer verdi.

‘’ Bugün burada yapılan buğday çeşit demonstrasyonu siz değerli çiftçilerimizin çeşit seçimlerinde rehber ve yol gösterici olması niyetiyle hazırlandı. Bu demonstrasyondaki amacımız, çeşitlerin dayanıklılığını ölçmek, birim alandaki verimini saptamak, bölge iklimine adaptasyon yeteneğini belirlemek, hastalık ve zararlılara duyarlılığı tespit ederek sonuçlarını çiftçilerimizle paylaşıp bölgemiz tarımına en uygun tohum çeşidini belirlemektir. Yapılan denemeler sonucunda üreticilerimizin metrekareden daha fazla verimin hangi çeşitlerden alınacağının yolunu göstermesi adına çok önemlidir. Deneme sonucunda verimi yüksek olan çeşitlerin ekimi üreticimize ayrıcalık sağlayacaktır. Aynı zamanda hastalıklarla mücadele noktasında yeni çeşitlerimizin dayanıklılığını ölçerek bölgemiz iklimine uygun çeşitleri belirlemek bu noktada önem arz etmektedir. Üreticilerimizin metrekareden daha fazla verim alabilmesi için çeşit belirlerken hastalıklara dayanıklı çeşitleri seçmeleri çok önemlidir. Bunun yanında üretim esnasında hastalık ve zararlılarla mücadele noktasında gereken hassasiyeti göstererek yapılan uyarıları dikkate alıp gereken müdahaleler yapılmalıdır. Yaptığımız bu çalışmada çeşitlerin yalnızca verim yüksekliklerine bakılmadığı, bunun yanında kaliteli un olma özelliklerini de incelemekteyiz.

Tarım il müdürlüğümüzün yaptığı bu tür çalışmalar üreticilerimiz için çok kıymetlidir. Onların yararına yapılan çalışmalardır. Biz bu tür üreticinin verimlerini, gelirlerini artırmaya yönelik olarak yapılan çalışmalara çok önem göstermekteyiz. Bu tür çalışmaları hububatta, sebzede, meyvede sürdürmekteyiz. Bundan sonrada artarak yapmaya devam edeceğiz. Üreticilerimize de bu noktada görev düşmektedir. Yapılan bu çalışmalara sahip çıkarak, uygulamaya koyup kendileri için uygun yöntemleri kullanabilmelidirler.

Bugün burada bizleri yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize teşekkür eder, tüm üreticilerimize hayırlı ve bereketli kazançlar diliyorum. ‘’ dedi

YORUMLAR

  • 0 Yorum