Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇANAKKALE'YE ÇÖL SICAKLARI GELİYOR

Hava sıcaklıkları, mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

ÇANAKKALE'YE ÇÖL SICAKLARI GELİYOR
31 Ağustos 2020 - 15:46
Çanakkale Valiliği ve AFAD İl Müdürlüğü tarafından açıklamada bulunularak, hafta sonundan itibaren 11-16 saatleri arasında yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
 
Çanakkale Valiliği’nden ve AFAD İl Müdürlüğünden yapılan açıklamalarda, 28 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasındaki hava sıcaklıklarına dikkat çekilerek, 11-16 saatleri için uyarıda bulunuldu. Yapılan açıklamada, “Tarım ve orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; 28.08.2020 Cuma günü ve hafta sonu, bölgemiz genelinde yağış beklenmemekle birlikte hava sıcaklıklarının artarak mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca etkili olması beklenen sıcak hava dalgasından dolayı güneş ışınlarının dik geldiği 11:00 ile 16:00 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir. İl merkezimizde önümüzdeki 5 gün süresince tahmin edilen en yüksek hava sıcaklık değerleri; 29 Ağustos Cumartesi günü 36 derece. 30 Ağustos Pazar günü 36 derece, 31 Ağustos Pazartesi günü 35 derece, 1 Eylül Salı günü 33 derece” denildi… 
 
Çanakkale AFAD İl Müdürlüğünden yapılan bilgilendirmede ise, “Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde seyretmesi beklendiğinden, güneş ışınlarının dik geldiği 28 Ağustos/4 Eylül tarihlerinde 11:00-16:00 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın güneş çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir” denildi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum