Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇANAKKALE'YE ÇOK AMAÇLI TİYATRO SALONU KAZANDIRACAĞIZ

Cumhur İttifakı AK Parti belediye Başkan adayı Ayhan Gider, kültür şehri Çanakkale’de bir tiyatro salonunun olmayışının büyük eksiklik olduğunu söyledi. Gider, “Çanakkale’ye, içinde opera çukuru da olan çok amaçlı tiyatro salonu yapacağız” dedi.

ÇANAKKALE'YE ÇOK AMAÇLI TİYATRO SALONU KAZANDIRACAĞIZ
27 Mart 2019 - 14:43

27 Mart Dünya Tiyatrolar gününün Çanakkale’de buruk kutlandığını söyleyen Cumhur İttifakı AK Parti Çanakkale Belediye Başkan adayı Ayhan Gider, “Kültür şehri olmakla övünen Çanakkale’mizde halen bir tiyatro salonunun olmayışının hiçbir açıklaması olamaz. Belediyeciliğin temel hizmetlerinden olan kültür faaliyetleri kapsamında Şehrimize kazandıracağımız, içinde opera çukuru da olan büyük bir tiyatro salonu ve daha küçükçaplı kullanılabilecek bir tiyatro salonu yapacağız. Yapacağımız salonlarda özel ve devlet tiyatrolarının oyunlarının ve operalarının gösterimleri yapılacak ve şehrimizdeki amatör tiyatro gruplarına salon hizmeti verilecektir. Sonraki aşamada kurulacak olan belediye konservatuarı Çanakkale’nin yetenekli gençlerinin sanat eğitimlerine katkı sunacaktır” dedi.

Sadece tiyatro değil sanatın her dalının Çanakkale’de yaşatılmasını amaçladıklarını söyleyen Gider, “Mustafa Kemal’in ‘Yüksek uygarlığın merdiveni sanattır.’görüşü doğrultusunda toplumumuzun her kesiminin sanat ile çok daha fazla iç içe olması gerektiğine inanmaktayız. Bu sebeple Çanakkale’mizde resim, müzik, heykel, tiyatro gibi sanat dallarının yanı sıra ebru, çinicilik, ahşap oyma, bakırcılık gibi el sanatlarında atölyeler açacağız. Bu atölyelerden, eğitmenler eşliğinde, tüm hemşerilerimiz ücretsiz olarak faydalanabilecektir” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum