Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇANAKKALE VALİLİĞİ İL ÖZEL İDARESİ'NİN ŞEHİTLİKLERİMİZDEKİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Çanakkale ilindeki, inşa, bakım, onarım ve koruma işlemleri yapılan şehitliklerle ilgili toplantı Vali Orhan TAVLI başkanlığında yapıldı.

ÇANAKKALE VALİLİĞİ İL ÖZEL İDARESİ'NİN ŞEHİTLİKLERİMİZDEKİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
12 Şubat 2019 - 12:45

Çanakkale İl Özel İdaresi toplantı salonunda yapılan toplantıda 12.11.2016 tarih ve 29886  Sayılı Resmi Gazete' de yayınlanarak yürürlüğe giren 2016/9430 sayılı Şehitlik Yönetmeliği gereğince Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi tarafından restorasyon çalışmalarına başlanan ve projeleri çizilen Hastane Bayırı Şehitliği, Biga Şehitliği, Kumkale Ovası İntepe Batarya Şehitliği, Halileli Şehitliği, Erenköy Şehitliği ile bölgede bulunan Osmanlı Mezarlıklarındaki çalışmalar görüşüldü.

Toplantıda, projeleri hazırlanarak ihalesi yapılmış olan Hastane Bayırı Şehitliği ile Biga Merkezde bulunan ve 173 Şehidimizin ebedi istirahatgahı olan Biga Şehitliği’nin yenileme çalışmalarına başlandığına dair Vali Orhan TAVLI’ya bilgi verildi.

Toplantıda ayrıca  İlimizde bulunan toplam 15 şehitliğin alan tarama işlemlerinin yapılmakta olduğu ve Eceabat Beşyol Köyü’nde bulunan Beşyol Şehitliği’nin  taramasının tamamlanarak ihyasına başlandığı  kaydedildi.

Şehitliklerimizle ilgili yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıya; Vali Yardımcısı-Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Celil Sezgin, Yatırım ve İnşaat Müdürü Özgür Şahin, ÇOMÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cahit Çağlar, Proje Müellifi Mimar Utku Uçar, Peyzaj Mimarı İlkcan Karatepe Çetinkaya, Yüksek Mühendis Yunus Can Kurban ve Mühendis Ertan Erbaşı katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum