Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇANAKKALE SAĞLIK YÜKSEKOKULU YEMİN TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Bu yıl Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne dönüştürülen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çanakkale Sağlık Yüksekokulu'nun 2018-2019 Eğitim- Öğretim yılı mezunlarının yemin töreni İÇDAŞ Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

ÇANAKKALE SAĞLIK YÜKSEKOKULU YEMİN TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ
21 Haziran 2019 - 12:12

Törene ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Çanakkale Havalimanı Müdürü Yaşasın Şahbaz, Meteoroloji İl Müdürü Mustafa Yıldız, akademik ve idari personel ile mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Yüksekokul birincisi Ayşe Şükran Karagöz’ün mezunlar adına bir konuşma gerçekleştirmesinin ardından Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Metin Atmaca söz aldı.

Atmaca; Yüksekokulun 1996 yılında 4 yıllık Lisans eğitimi vermek üzere Hemşirelik ve Ebelik bölümleri ile eğitim ve öğretime başladığını, 2005 yılında Yüksekokul bünyesinde Acil Yardım ve Afet Yönetimi lisans programı açıldığını belirtti ve şunları ekledi:

“Mayıs 2019 itibariyle 1306 öğrenciye eğitim vermekte olan okulumuzdan toplam 2260 öğrencinin mezun oldu. Hemşirelik, Ebelik ve Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümlerimizin ortak özelliğini insana hizmet eden bölümlerdir ve üç bölümümüzde insanın olduğu her ortamda vazgeçilmez öneme sahiptir. Hemşirelik ve Ebelik bölümleri doğumdan ölüme kadar, Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümümüz ise, doğanın vazgeçilmez bir gerçeği olan doğal afetlerde insana hizmet etmektedir. Tüm öğrencilerimize okul sonrası hayatlarında başarılar diliyorum”

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Metin Atmaca’nın konuşmasının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak söz aldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak mezunların bu özel gününde birlikte olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Prof. Dr. Bünyamin Bacak öğrencilerin eğitim hayatları boyunca emeklerinden ötürü akademik ve idari personele teşekkür etti.

Öğrencilere ise, çok çalışmaları ve hayat boyu öğrenmenin önemine inanmaları gerektiğine vurgu yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak mezun olan tüm öğrencilere hayatlarında başarılar temennilerini iletti.

Çanakkale Sağlık Yüksekokulu'ndan dereceyle mezun olan öğrencilere belgeleri ve ödülleri takdim edildi. Daha sonra ise her bir bölümün yemin töreni ve mezun olan öğrencilere belgeleri verildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum