Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇANAKKALE MÜFTÜLÜĞÜNÜN İLK HAFIZLARI

Çanakkale Müftülüğü Kepez Hamidiye Hafızlık Kız Kuran Kursu ilk icazet törenini Cumartesi günü saat 14.30 da Terzioğlu Yurdu Konferans Salonunda geniş katılımlı bir programla gerçekleştirdi.

ÇANAKKALE MÜFTÜLÜĞÜNÜN İLK HAFIZLARI
04 Kasım 2019 - 12:02

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş´ın eşi Seher Erbaş, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı´nın eşi Ayşe Tavlı, İl Özel İdare Müdürünün eşi Yasemin Köklü,kurum amirlerinin eşleri, ilçe müftülerinin ve çok sayıda il ve ilçe yetkilisinin eşlerinin katıldığı programda, İl ve İlçe Müftülüklerinin kadın din görevlileri de hazır bulundu.

İstiklal Marşı okunması ile başlayan program İl Müftüsü Arif Gökçe'nin açılış konuşması ile devam etti. Konuşmasın da:

“Hafızlık İcazet Programımıza icabet eden siz sayın misafirlerimiz hepiniz hoş geldiniz!
Peygamber efendimiz buyuruyorlar ki: Kur´an-ı Kerimi hıfz eden kimseler var ya işte onlar Allah kelamını peygamberlere ileten meleklerle beraber haşr olacaklardır… İşte bu yavrularımız Hz. Ayşe´nin müjdelediği bu hadiste olduğu gibi inşallah Kur´an-ı Kerimi Rasüle getiren meleklerle beraber haşr olacaklardır. Biz buna inanıyoruz. Sadece onlar değil anneleri, babaları, öğretmenleri, çevreleri belki burada bulunan siz misafirlerimizle birlikte haşr olacağız inşallah ” dedi.

İl Müftüsünün Eşi Emekli Kuran Kursu Öğreticisi Neriman Gökce´de davetlilere hitap ederek, icazet programının ve hafızlığın önemini ele aldı.Program Kepez Hafızlık Kız Kur´an Kursu hocası Nilüfer Uzun hocanın okuduğu Kur´an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Tilavetin ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş´ın eşi Seher Erbaş günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yaparak, “Hafız olmak ve ölene kadar hafız kalmak çok önemlidir, İnşallah bu genç hafızlarımız da hıfzlarını tutarlar, hafız öğrenciler ve hafız evlatlar yetiştirirler. Hassaten başkan beyin de her birinize selamlarını getirdim…Allah´a emanet olun” dedi.

Program kurs öğrencilerinin okuduğu ilahiler, şiir dinletileri ve hafız bir annenin evladına gönderdiği mektubun okunmasıyla devam etti. Programda kurs hocası Nilüfer Uzun, öğrencilerine taçlarını taktı. Hafız öğrencilerin annelerinin de sahnede yer almasıyla duygusal anların yaşandığı program, yapılan dua ile devam etti.

Program  Seher Erbaş Hanımefendinin hafızlık belgelerinin takdimi ,Vali Beyin eşi Hanımefendinin ve Neriman Gökçe Hanımefendinin hediye takdimleriyle sona erdi.

Kepez Hamidiye Kız Kur´an Kursu 35 yatak kapasitelidir. Odalar 2 kişilik olup, her odada özel banyo bulunmaktadır. Kursumuz da 24 saat sıcak su mevcuttur. Öğrencilerimize günde 3 öğün ana yemek, 2 öğün meyve ve çay verilmektedir.

Kursta 4 derslik mevcut olup, 3 hafızlık ve 1 temel eğitim sınıfı vardır. Öğrencilerimize belirli dönemlerde sosyal etkinlikler (gezi, piknik spor v.b.) düzenlenmektedir. Kepez Hamidiye Kız Kur´an Kursumuz Çanakkale Müftülüğümüzün kontrolündedir. Öğrenci kayıtları devam etmektedir.

Kepez Hamidiye Kız Kur´an Kursu İrtibat : 0 286 263 15 93

Müftülük İletişim                                              :0 286 217 51 01 – 0 286 217 12 25

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum