Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇANAKKALE İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN HUZUREVİ ZİYARETİ

Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çanakkale Kepez mevkiinde bulunan Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakinleriyle buluştu.

ÇANAKKALE İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN HUZUREVİ ZİYARETİ
12 Haziran 2019 - 16:06

Huzurevinde bulunan yaşlıları ziyaret ederek, hediyelerini takdim eden   İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz’a, İl Müdür Yardımcısı Cemil Agas ve kurum personeli eşlik etti.

Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Kuruluş Müdürü İstiklal Okur’dan huzurevi ve huzurevi sakinleriyle ilgili bilgi alan Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, “Büyüklerimize gösterilen  saygı ve onlara yapılan ziyaretler kültürümüzün yegane ve en önemli mirasıdır. Geçmişten günümüze süregelen bu geleneği bugün  bizler sürdürmekteyiz. Kültürümüze ait değerlerimizin korunması ve gelecek nesillere aktarılması açısından önemli bir yere sahip olan değerli büyüklerimize, bilgi birikimleri ve tecrübeleri ile toplumumuzda hak ettikleri sevgi, saygı ve hürmeti her zaman ve her yerde göstermekteyiz. Dünden bugüne, bugünden yarınlara köprü kuran, maddi ve manevi değerlerimize ışık tutan, deneyimli büyüklerimize her açıdan yeterli desteği sağlamak milli değerlerimizin en önemli gereklerindendir. Bizler de Müdürlüğümüz olarak bu gerekliliğin bilincindeyiz. Bugünlerimizin mimarı olan saygıdeğer büyüklerimizle vakit geçirip, onlarla sohbet etmekten büyük bir keyif duyduk. Kültürümüzün en önemli miraslarından olan deneyimli büyüklerimize ziyaretlerimizi ihmal etmemek adına  yapılan ziyaretlerin sürekli hale gelmesi için çalışmalarımız devam edecek. ”  dedi.  Ardından, herkesin bir gün yaşlanacağını ve yaşlı insanların hayat tecrübelerinden mutlaka yararlanılması gerektiğini, bunun yanı sıra yaşlıları mutlu etmek, onların yalnızlıklarını bir nebze olsun unutturmak için toplum olarak ziyaretlerde bulunulmasına önem gösterilmesini dile getirdi.

 Dokuz, huzurevi sakinleriyle önce salonda buluştu. Büyüklerimize hediyeleri ayrı ayrı takdim edildikten sonra birçok büyüğümüz odasında ziyaret edildi. 

Her odada ayrı ikramlarla karşılaşan Dokuz, yapılan uzun  sohbetlerin ardından eski Pehlivan Ahmet amca ve eşi Sebahat Hanım’a ve torunlarının fotoğraflarını göstererek bizlere ikramlarda bulunan  Firdevs Teyze’ye teşekkürlerini iletti.

Ziyaret sona ererken Huzurevi Kuruluş Müdürü İstiklal Okur’un “Manevi huzuru bulduğum yer” olarak nitelendirdiği huzurevinin bahçesine fidan dikiminde bulunuldu., Fidanları toprakla buluşturan Zülfiye Teyze ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, “Gelecek nesillere bir armağan da bizlerden olsun” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum