Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇANAKKALE BELEDİYESİ ARAMA VE KURTARMA EKİBİ "TEMEL İLKYARDIM" EĞİTİMİNE KATILDI

Çanakkale Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Çanakkale Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibinin eğitim çalışmaları devam ediyor.

ÇANAKKALE BELEDİYESİ ARAMA VE KURTARMA EKİBİ "TEMEL İLKYARDIM" EĞİTİMİNE KATILDI
26 Mart 2024 - 11:33
Toplum tabanlı afet yönetimi anlayışı ile yola çıkan Çanakkale Belediyesi, bu konudaki çalışmalarını da aralıksız olarak sürdürüyor. Bu hedefle kurulan ve gönüllü personellerden oluşan Çanakkale Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi de acil durumlarda profesyonel acil durum ekibinin olay yerine intikaline kadar geçen sürede olaya zamanında müdahalede bulunulması ve sürece yönelik çok yönlü destek sağlanabilmesi amacı ile eğitim ve uygulamalı çalışmalarına devam ediyor.

Çanakkale Sağlık İl Müdürlüğü ile yürütülen iş birliği kapsamında Çanakkale Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi son olarak Temel İlkyardım Eğitimine başladı. Sağlık İl Müdürlüğü Eğitimcileri Mehmet Emin Parlak, Özer Kaçar ve Mehmet Avcı tarafından verilen eğitimlerde genel ilk yardım, kanamalarda ilkyardım, yaralanmalarda ilkyardım, zehirlenmelerde ilkyardım, sıcak çarpması-yanık ve donmalarda ilkyardım gibi konular ele alındı. Ayrıca uygulamalı olarak da temel yaşam desteği eğitimleri verildi.

Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen 2 günlük eğitim sonunda yapılacak olan yazılı ve uygulamalı sınav sonunda başarılı olanların akreditasyon süreci bir basamak daha ilerleyecek.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum