Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇANAKKALE BAYRAMİÇ CAVUŞLU GÖLET'İNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü vatandaşımızın en hızlı şekilde memba kalitesinde içme ve kullanma suyuna ulaşması için içme suyu tesisleri, içme suyu havzalarını korumak ve gelecek nesillere sağlıklı şekilde bırakmak adına evsel atık su arıtma tesisleri inşa etmekte, tarımsal sulamanın en etkin ve verimli şekilde yaygınlaştırılması için sulama yatırımları gerçekleştirmektedir.

ÇANAKKALE BAYRAMİÇ CAVUŞLU GÖLET'İNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
01 Ekim 2019 - 15:29

Ayrıca, direkt yada dolaylı gerçekleştirilen HES’lerle 2003 yılında 26 milyar kilovat saat olan hidroelektrik enerji üretim kapasitesini 2019 yılı Haziran ayı itibariyle 99 milyar kilovat saate yükseltilmiş böylelikle kaynaklar içinde HES’ler 1. sırayı almış ve son 16 yılda 4.856 adet taşkın koruma tesisini tamamlayarak, arazilerimizin ve yerleşim alanlarımızın taşkınlardan en az zararla etkilenmesini sağlamıştır.

Su kaynaklarının korunması, geliştirilmesi ve yönetilmesinde lider kuruluş olan Devlet Su İşleri bu çerçevede Çanakkale’ye yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Çanakkale ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Bu kapsamda çalışmaları devam eden Çanakkale Bayramiç Cavuşlu Göleti inşaatında % 85 fiziki gerçekleşme seviyesine ulaşıldığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın,’Gölet inşaatında dolu savak kazısı ve gövde sıyırma kazısı tamamlanmış olup, gövde dolgu imalatlarının devam ettiğini belirtti.

Aydın, ’Temelden yüksekliği 28,65 metre olan Çanakkale Bayramiç Çavuşlu Göleti’nin tamamlanmasıyla,  depolanacak 1,52 milyon m³ su ile 2 bin 970 dekarlık tarım alanın cazibe ile sulamasının sağlanacağının altını çizerek, gölet ve sulamasının tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte 2019 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 2.320.680TLkatkı sağlanmasının hedeflendiğini ifade etti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum