Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇANAKKALE BAROSUNDAN 1 MAYIS MESAJI

Emeğin, emekçinin, alın terinin, dayanışma ve yardımlaşma günü olan 1 Mayıs’ın, dostluk ve dayanışma ruhuna güç vermesini diliyorum. İşçi, memur ve emekçiler olmak üzere bütün milletimizin, Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum.

ÇANAKKALE BAROSUNDAN 1 MAYIS MESAJI
01 Mayıs 2019 - 10:09

Güvencesiz, esnek, kuralsız çalışma tüm hızıyla maalesef sürüyor. Bugün emek kesminin neredeyse yarısı kayıt dışı çalışıyor. İş kazalarının tarifi artık “işçi cinayetleri” olarak yapılıyor. Tüm bunlarla birlikte işçiler, emekçiler 1 Mayıs’ı bayram gibi kutlamak, geleceğe umutla bakmak istiyor. 1 Mayıs, işçi ve emekçilerin birliğine, haksızlıklarla mücadele etmelerine ve dayanışma içerisinde olabilmelerine şevk versin.  İdeal günlere erişmenin yolu da demokrasi ve hukuk devleti anlayışı olmaladır.

Çanakkale Barosu, emeğe değer verenlerin mesleki birlikteliğidir. Yıllardır işçilerimizle gerek hukuki konularda, gerekse 1 Mayıslarda omuz omuza olmanın mutluluğunu yaşadık. Sadece emekçilerin dayanışma içinde olmasının yetmeyeceğine, emekçilerle de dayanışmanın gerekliliğine inandık. Ülkemizin kalkınmasında ve ekonomimizin günden güne büyüyüp güçlenmesinde katkısı olan emekçilerimizin bu özel gününün kardeşlik, barış, dayanışma içinde ve bayram havasında geçmesini temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle herkesin “1 Mayıs Emek ve Dɑyɑnışmɑ Gününü” en içten dileklerimle kutluyorum.

 

Av.Bülent Şarlan

Çanakkale Barosu Başkanı

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum